Golden Retriever sevgisi

Hayatında en az bir kez köpek veya köpekler ile beraber yaşamış biri tabii ki "ya bu şerefsizlerin hangisi sevilmez ki" der, haklıdır da. Bu köpek efendiler öyle şerefsiz ki, onları sevmemek mümkün değil. Hele bir de onlarla hayatınızın bir kısmını paylaşıyorsanız. Bu köpüşlerin öyle özel taktikleri var ki insanoğluna karşı, içinizi eriterek sevdiriyorlar kendilerini. İnternet'te okuduğumda beni çok etkileyen bir paylaşım vardı. Bu paylaşımda;

"Unutmayın, siz köpekleri sahiplendiğiniz de hayatınızın sadece belirli bir bölümünü onlar ile paylaşıyorsunuz, onlar ise bütün hayatlarını sizin ile."

Bu, bir köpek sahiplenirken herkesin mutlaka hiç aklından çıkarmaması gereken bir husus ve son derece önemli. Tüm insanoğlunun bu konuda olabildiği kadar hassas olabilmesini istiyoruz. Şimdi, bir de bu şerefsiz Golden'lar var. Bunlar bir acayip. Öyle taktikleri var ki bitiriyorlar adamı :)

Benim de, beraber yaşadığım bir Golden cinsi köpeğim var. Adam ailemize girdiğinden beri, birbirimizden ayıramaz olduk herifi. Hiç kıyılmıyor arkadaş. Onun o gözlerini kaçırışı, yağmur yağarken ve o esnada şimşek çakarken korkudan tir tir titreyerek bize sığınışı, yemek istemesi, hiç zarar vermemesi yetmezmiş gibi zarar verecek diye aklı çıkarcasına korkması, bize bir zarar gelmesinden korktuğu an hemen paçalarımızdan çekiştirerek kaçırmaya çalışması, üzüldüğümüzde hemen anlayıp yanımıza gelerek bizi neşelendirme çabaları, onunla ilgilenmediğimizde üzülmesi falan, olmaz böyle bir sevimlilik. Ya bu şerefsizler ne yapıyor ne ediyor ailenin bir parçası oluyorlar. Bizlere de bunu kabullendiriyorlar.

Böyle işte bu Golden'lar. Yazının bitiminde küçük bir not ile köpek sahiplerine ve almak ya da sahiplenmek niyetinde olanlara ulaşmak istiyorum. Köpekler ile ilgili her yazımda olduğu gibi burada da, lütfen kendinize güvenmiyorsanız hiç niyetlenmeyin bile. Bakamayacaksanız bırakacaksanız lütfen almayın (bkz: Uyumayan köpek). Eğer sinirli, agresif bir yapıya sahip iseniz hiç davranmayın bile. Onların da birer canlı olduğunu ve hakları olduğunu unutmayın. Konuşamıyorlar diye onlara eziyet etmeyin. Bir de bulunduğunuz bölgeye uygun olmayan köpekleri sahiplenerek onlara eziyette bulunmayın (bkz: Özel köpek cinslerini ait olmadıkları iklimlerde yaşatmak). Bu eziyete de ortak olmayın.

Saygılar...
25.09.2017 Jax
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın