Yaşadığınız gezegenle ilgili yanlış bilinen bir kaç bilgi


  1. Herkes Everest'in en yüksek dağ olduğunu düşünür. Ne var ki Everest dağı yüksekliği 8848 metre iken Kea dağı yüksekliği 10203 metredir.
  2. Dünya atmosferinin sınırları vardır ve kenar olarak görelebilir.
  3. Genelde bilinen şekli ile Şili'de bulunan Atakama çölü binlerce yıldır tek bir damla bile yağmurun bile düşmemiş olmasından ötürü en kurak yer olması ile ünlüdür. Fakat Antartika'da bulunan McMurdo Kuru vadi bölgesine 2 milyon yıl kadar bir zamandır bir damla bile yağmur yağmamıştır.
  4. Dünya üzerinde ki suların sadece yüzde 3'ü içme suyudur. Kalan yüzde 97'lik orana sahip su ise içme suyu olarak kullanılamaz.
  5. Bilinen en eski tapınak yaklaşık olan 12000 yıl yaşındadır ve Türkiye'nin güneyinde yer almaktadır. Adı Göbekli Tepe olup, araştırmacıların edindiği sonuçlar ışığında döneminde bir kuyruklu yıldız etkisi ile aşırı bir sıcaklık düşüşü olduğu söylenmektedir. Yapıların üzerinde bulunan kıvrımların bu şekilde oluştupu iddia edilmektedir.
  6. Son zamanlarda yapılan araştırmalar ışığında, ayın daha önce dünya'nın bir parçası olmuş olabileceği iddia edilmektedir.
  7. Yapılan ölçümlere göre 250 milyon yıl içerisinde kıtalar diğerleri ile birleşektir.
  8. Dünyamızın büyük bir kısmı genelde karanlıkta kalan kısmıdır.



14.10.2017 Jax
Fakat Mauna Kea'nın sadece 4207 metresi okyanus seviyesinin üzerindedir.
14.10.2017 Ozgur
Coğrafik bilgilerime göre ki bu konu üzerinde iki adet lisansım var, dağların zirvesi ölçülürken en yakın toprak zeminden hesaplanır. Okyanusun yüzeyini de toprak bir zemin olarak kabul etmiyoruz biz. Burada anlatılmak istenen okyanus dipleri ölçülemezken, yapılan hesaplamalar sonucu everest en yüksek dağ oluşumu gösteren ilk büyük coğrafi oluşumdur. Teknolojinin gelişmesi ile ise okyanusların daha derinlerine inilebildi. Bununla beraber ise artık eski bilgiler yenileri ile güncellendi. Hawaii adalarında ki volkanik dağımızda okyanus seviyesinin altında ki derinliğide heaaba katıldığında Everest dağını geçerek bize yeni.bir bilgi sunuyor.
14.10.2017 Jax
1
Biginin yanlış olduğunu söylemiyorum sadece su yüzeyinde kalan kısmı ve bilginin ilginçliğini vurgulamak istedim, lisanslarını değil
16.10.2017 Ozgur
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın