8 Aralık 2017 Barcelona - Fenerbahçe basketbol maçı

Kısmetse iki gün sonra gideceğim maçtır. İstanbullu olmadığım için maçlarına pek gitme şansım olmayan Fenerbahçe'yi yurt dışında kıstırma şansım sanırım daha fazla. Hayatımda gittiğim tek Galatasaray maçına da Atina'da gitmiştim.

Yine Atina'da Panathinaikos - Fenerbahçe maçına gitmiştim. Atkı matkı forma olayına girmeye bayağı niyetliydim ama gitmeye yakın "yemedi" ve normal gittim. Gecenin sonunda ise kıçı kurtarmak için Panathinaikos atkısına paracıkları bayılmış ve boydan boya kafama dolamış bir şekilde evin yolunu tutuyordum.

Barcelona taraftarı Yunanlar ya da Türkler kadar fanatik olmasalar da ben gene sanırım paşa paşa Barça formamı üzerime geçirir giderim. Fenerbahçe kalbimizde :)
06.12.2017 dombili
2
83 - 68 yendik! Açıkçası ilk çeyrekte gözüm bayağı korkmuştu. Adamlar tak tuk beş tane mi ne üçlük attılar ilk çeyrekte ama Fenerbahçeli oyuncular disiplinden kopmadılar ve ince ince işleyerek yavaş yavaş farkı kapattılar ve üçüncü çeyreğin sonlarında artık oyunda insiyatifi tamamen ele geçirdiler. Son çeyrek Türklerin önde olduğu klasik bir maç havasında geçti, yani Türklere yenilmeyi hazmedemeyen Avrupalı teknik direktörlerin şımarıkça ve terbiyesizce hareketleriyle. Adam bildiğin çileden çıktı yok sahaya girmeler, yok Fenerbahçeli oyunculara atılan toplarda topun yolunda durmalar filan.

Fark biraz açılmayagörsün, zaten Barcelona bildiğin dağıldı. Daha 5 dakika var, aradaki fark 10-12 sayı yani basketbol için hala ciddi bir uzunluk, adamlar top çeviriyor, 20 saniyede şut çekiyor filan. Tabi böyle saçma sapan, duruma göre adapte olmayan bir oyun tarzıyla son çeyreğin hele sonları Barcelona taraftarları için iyice işkenceye dönüştü ve Fenerbahçe çok net, haklı bir galibiyetle eve döndü.

Maçtan önce ortamda Şükrü Saracoğlu'nda bir futbol maçı ortamı yaşamak isteyen ve ne yazık ki ana avrat küfürler savuran bir kısım Fenerbahçe taraftarı, polisten copu yedi. Fenerbahçeli taraftarlara tribün ayrılmamış olan ve bilet satılmayan maçta, bir köşede birlikte tezahürat eden taraftarlar da özellikle Barcelona'nın pestilinin çıkmasıyla güvenlik tarafından susturuldular. Tahmin ediyorum doğrusu da buydu, deplasmanda eze eze yendiğin bir takımın taraftarı her an üzerine yürüyebilir.

Maçta maçla ilgili tezahüratlarla, Katalonya'nın bağımsızlığını isteyenlerin tezahüratları sık sık birbirine karıştı. Bağımsızlık mağımsızlık bağırırlarken olan oldu ve maçı 15 farkla kaybettiler.
09.12.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın