Apple ürünleri neden genellikle istikrarlı oluyor?

Her şeyden önce şunu söyleyim, şahsen Apple ürünlerini ya kullanmıyorum, ya da gerçekten başka çarem yoksa, ya da çalıştığım şirket vs. bana bedava bir tane ya da iş için bir tane veriyorsa kullanıyorum. Neden kullanmadığım başka bir yazının konusu, bu sefer başlığa odaklanacağız.

Apple ürünlerinin genel olarak, örneğin Android cihazlarla karşılaştırıldıklarında daha istikrarlı olmalarının aslında çok da gizli olmayan bir sebebi var. O da Apple şirketinin, donanım ve yazılımı birlikte tasarlıyor olması. Yani hem donanımlarını işletim sistemlerine göre tasarlıyor ve imal ediyorlar, hem de yazılımlarını ellerindeki donanımı en iyi kullanacak biçimde optimize ediyorlar.

O yüzden, iPhone dediğiniz zaman, Android telefonlarda olduğu gibi 500 milyon farklı marka ve model yok. iPhone 6, 6s diyor adam ve bitti. Hababam aynısı üretiyor. Aynı şey bilgisayarları için de büyük ölçüde geçerli, birkaç tane serileri var ve o kadar. Örneğin ben Apple'dan bilgisayar alayım onun üzerine Windows, Linux kurayım var mı yok? Aynı şekilde, Android ile çalışan iPhone da yok.

Öte yandan, Android ve hatta Microsoft bile, bu açıdan bakıldığında çok daha özgür ve demokratik bir dünyaya olanak sağlıyor. Yani Android ve Windows işletim sistemlerini yüzlerce, binlerce marka tarafından tasarlanan donanımlarla kullanabiliyorsunuz ve bu da elbette fonksiyonlarda ve fikirlerde ciddi bir gelişmenin önünü açıyor. Ama elbette, bu kadar farklı donanımda çalışabilecek bir şey yazmak kolay değil, bu nedenle de Android telefonlarda (elbette ki hepsinde değil) ve Apple dışındaki bilgisayar modellerinde daha enteresan sorunlar gözlenebiliyor.

Bu nedenlerle ben yaşı ilerlemiş, bu saatten sonra teknolojiyle arası pek iyi olmayacak kişiler için Apple ürünlere yöneliyorum. Ama bana sorarsanız, genç, teknolojiyle barışık, karşısına çıkan sorunları çözecek eğitim ve zekaya sahip insanların gidip 3, 4, 5 kat para verip Apple ürünleri almaları ya tembel olduklarına ya da modaya çok düşkün olduklarına / gösteriş meraklısı olduklarına işarettir.
12.11.2017 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın