Arabanı kendin yıkamak

Sağa sola arabayı anahtarla bırakma fobisi geliştirdiğim için pek de kaçınamadığım olaydır. Bir de Barcelona'da hem araba yıkatmak çok ucuz olmadığı, hem de evime çok yakın bir yerde arabamı kendim yıkayabildiğim için, araba anahtarı mevzusuyla beraber arabayı kendim yıkamaya başladım. Konuda bir uzman olmasam da işlemi şu şekilde yapıyorum:

  • Öncelikle sade suyla arabanın tozunu güzelce bir atıyorum.
  • Sonra sabunlu suyla arabayı güzelce bir köpürtüp hafifçe fırçalıyorum (fırçanın yumuşak olması önemli).
  • Arabayı güneş altında park edilmiş ve ısınmış haldeyken yıkamıyorum, bu suyu çabuk kurutup yıkamayı zorlaştırıyor, hemen lekeler oluşuyor.
  • Yanıma üç ayrı fiber bez alıyorum, camları biriyle siliyorum, arabanın gövdesinin üst kısmını bir bezle, daha alt kısımları başka bir bezle kuruluyorum. Bu esnada bezleri sık sık durulamak önemli, içine giren toz toprak parçaları arabayı çizebilir.
  • Arabayı kendim kuruluyorum, kurumasını beklerseniz tahmin edebileceğiniz üzere bol bol su lekesi sizi bekleyecektir.


Neleri yapmıyorum?
  • Hiçbir şekilde evde kullanılan temizlik malzemelerini arabama dokundurmuyorum, bunların araba boyasını mahvedecek kimyasallar içeriyorlar.
  • Bir bezi ya da süngeri bir şekilde yere düşürürsem iyice durulamadan arabaya dokundurmuyorum bir daha. Mutlaka duruluyorum ki içine girmiş tozlar arabayı çizmesin.

15.01.2018 dombili
1
Ben maalesef arabayı yıkatmak zorunda kalıyorum. Evin yakınlarında bu işi yapabileceğim müsait bir yer yok. Bu yüzden belirttiğin handikaplarla
sürekli karşı karşıyayım. Uygun yer olsa kendi arabamı kendim yıkamayı tercih ederim.
16.01.2018 Umut
Camları silmek için Würth'ün sentetik güderi bezi mükemmel sonuç veriyor. Barcelona'da rahatlıkla bulabileceğini düşünüyorum. Art. No: 899700635
17.01.2018 Ozgur
2
Süper, notumu aldım teşekkürler :) Cantı neyle silmeli? O konuda da tavsiyeye ihtiyacım var :)
17.01.2018 dombili
Premium Jant Temizleyici. Sıktıktan sonra renk değişiriyor ve jant üzerinde kesinlikle uzun süre bırakılmamalıdır ve hemen durulanmalıdır. Yani jantları tek tek yapmak en sağlıklısıdır.
https://shop.wurth.com.tr/0893-jant-temiz-remium
18.01.2018 Ozgur
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın