Araştırmalarda ne kadar samimiyiz

Bir araştırma şirketinin sonuçlarına göre Türkiye’de çevre duyarlılığı ikinci sırada yer alıyor. Yani bu ekonomik sorunlara, çevremizi saran savaş sarmalına rağmen biz en çok çevremizle uğraşıyoruz. Pırıl pırıl bir ülkeyiz. Çevresine saygılı ender ülkelerden biriyiz.
Aşmışız yani…
Denize bakıp bakıp hülyalara dalarak çekirdek çitleten. Kabukları olduğu gibi orada bırakan, hatta ayağımızla yayan biz değiliz. Piknik alanlarını savaş alanına çevirip bir hafta sonra” burası da ne kadar pismiş” diyen de biz değiliz. Kanalizasyonları bile tıkayacak kadar kağıdı, çöpü, pedi tuvaletlere atan da biz değiliz. Derelere attığımız şeyler sayesinde balıkları yaşayamaz hale getirenlerin bizimle alakası yok. Sokak hayvanları için doldurulan su kabını tekmeyle deviren kadın da bizim vatandaşımız değil.
Sonuçta “Herkes evinin önünü süpürse şehir temiz olur” mantığında düğümleniyoruz.
Çevre tabii ki önemli. Çevre katliamına karşı çıkmak da gerçekten saygın bir duruş. Ama samimiyet konusunda ciddi kuşkum var. Ben çoğunluğumuzun samimiyetsiz olduğu kanaatinde değilim. Ama, “samimiyetsizler daha yüksek perdeden konuşuyor” derseniz? Evet evet evet …
17.04.2018 ucarsad
2 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın