Bak ben nasıl kullanıyorum!

Yaklaşık olarak 9 ay kadar önce yeni tanıştığım biri ile 2 haftadır zaman geçiriyorduk. Bu esnada da birbirimizi tanıyorduk. Beraber yemek zamanlarımızı paylaşıyor, bazen beraber aktivitelere katılıyor veya eğlenmeye çıkıyorduk. Gel zaman git zaman tanışmamızı 3 hafta kadar geçmesinin ardından bu arkadaş önce benden 100 euro borç istedi. Dedim vereyim bakalım. Ertesi gün yemeğe çıktık gene, bu yemekten sonra bana sen burada bekle, bana iş yerinden bir araba getirecekler dedi. Peki dedim. Bu gitti geldi falan, bindik arabaya, adam değişti abi. Sanırsın az önce Formula 1 pilotunun ya da Ralli pilotunun arabasına falan bindim yani. O surat ifadesi, bakışlar, ağzının kenarında ki kıvrılış falan. Eleman gaza bir yüklendi hop dedim napıyorsun. Yavaşla bakalım, çek sağa, ben iniyorum. İndim tabii, ve kendimce şu yorumda bulundum.

Lan örümcek beyinli, iyi oldu tanıştığımız şimdi. İyi ki vermişim 100 euro sana bu arabayı kiralamışsın, ben de 100 euro gibi makul bir ücret karşılığında seni tanımaya fırsat buldum. Gerizekalı adam, birincisi tüm trafik kurallarını çiğniyorsun, ikincisi bunu mağrifet gibi görüyorsun, üçüncüsü o kadar salaksın ki bundan zevk alıyorsun, dördüncüsü bir çok kişiyi tehlikeye atıyorsun. Arabanın senin olmadığını söylemiyorum bile.

Çok var abi böyle insanlar. Hiç hoş olmayan davranışları, olayları, gereksiz aktiviteler ve hareketleri ve nicesini öyle bir anlatırlar ki, sanki gurur duyulacak, madalya takılacak bir şeymiş gibi. Akıllı olan bir insanın, dahası aklı başında kendini bilen ve kültürlü bir bireyin hem yapmayacağı hem de anlatmayacağı davranışlar bunlar. Ne diyelim, akıl fikir..
21.09.2017 Jax
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın