Barcelona'da caddelerdeki park yerleri ve renklerinin anlamları

Barcelona'da caddelerde şu anda üç renkte otopark yeri bulunmaktadır:

Beyaz otopark yeri: Tamamen ücretsiz. Ama en çok kaç gün bırakabiliyorsunuz emin değilim.

Mavi otopark yeri: Ücretli. Ödediğiniz bedel bölgesine göre değişir. Çevrede ikamet edenler için bir indirim yoktur. Genellikle mesai günleri sabah 8 akşam 8 arası ücretli, diğer zamanlar bedavadır. Ücretli saatlerde maksimum 2 saatlik ödeme yapabilirsiniz. Anladığım kadarıyla bazı özel alanlarda maksimum ödeme 1 saat ya da, 3-4 saat de olabiliyor, ama pek rastlanmıyor.

Yeşil otopark yeri: Ücretlidir ve ödediğiniz bedel yine bölgeye göre değişir. Çevrede ikamet edenler için son derece ucuzdur, bildiğim kadarıyla bu kişiler bir günlük, bir haftalık ya da üç aylık bilet alıp arabayı bırakabiliyor. Genellikle mesai günleri sabah 8 akşam 8 arası ücretli, diğer zamanlar bedavadır. Mukim değilseniz, ücretli saatlerde maksimum 2 saatlik ödeme yapabilirsiniz, bazı yerlerde sanırım maksimum 1 saat de olabiliyor.

Yeşil otopark yerleri ikiye ayrılmaktadır (neden başka renk yapmamışlar diye bana sormayın) - özellikle Barcelonata gibi süper turistik yerlerde bu yeşil alanlar yalnızca çevrede yaşayanlar içindir ve mukim kartınız yoksa büyük cezalar vardır, arabanızı hiçbir gün, hiçbir şekilde bırakamazsınız! Demedi demeyin.

Şehrin daha az merkezi yerlerindeki yeşil bölgeler, o mahallelerde yaşayanlar içindir. Daha detaylı öğrenirsem buraya yazarım.
27.08.2017 dombili
1 1
Barcelona'ya geldiğimizde çok işimize yarayacak bilgiler. Teşekkürler.
27.08.2017 Geni
İlk iletiyi biraz güncelledim, şimdi daha çok ayrıntı var.
29.08.2017 dombili
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın