Beşiktaş - Atiker Konya Süper Kupa Finali

Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konya,yeni açılan Samsun 19 mayıs satdyumunda karşılaştılar.
Maç başlamadan önce her ne kadar Beşiktaş favori görünse de , pek de öyle olmadığı anlaşıldı. Aykut Kocaman'nın yerine gelen Mustafa Reşit Akçay, Konyayı daha agresif oynayan, koşan , önde basan bir takım haline getirmiş. Özellikle Moryke Fofana ve Traore çok iyi oyuncular.
33. dk da Traore müthiş bir sol ayakiçi vuruşla Fabri'yi avladı. 0-1
Golden sonra da Konya,skoru korumak yerine korakor mücadelesini devam ettirdi. Beşiktaş'ın atakları da sonuçsuz kalınca ilk yarı bu skorla bitti.
2. yarı da karşılıklı ataklarla devam ederken 61. dk.da Beşiktaş'ın yeni tranferi Negredo ile Caner Erkin, Tolgay Arslan ve Andreas Beck'in yerine oyuna girdi. 78. dk.da Caner'in taç atışında top kimseye değmeden, altı pasın hemen önündeki Cenk Tosun'a kadar geldi. Cenk Tosun da hiç bekletmeden vuruşunu yapıp skoru eşitledi. 1-1 .

Maçın bu skorla uzatmalara gideceği düşünülürken, 90. dk.da Pepe ceza sahasında Jens Jonsson'u düşürünce,hakem penaltı noktasını gösterdi. Skubic penaltıyı gole çevirince, Süper Kupanın sahibi Atiker Konya takımı oldu.



06.08.2017 Boncukbekir
3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın