Bizi geçemeyen paçamızdan çekiyor

Günümüz rekabetleri, rekabetin doğasında olan eğlencesini kaybetti. Herkesin doğasında olan, başarılı olduğu bir veya bir kaç alan vardır elbette. Kimisi tornavidayı iyi tutarken, kimisi güzel yazı yazıyor, kimisi güzel şarkı söylüyor, kimi güzel organizasyon yaparken kimisi ise güzel yönetim yapıyor. Yetenekler saymakla bitmez. Yaşam formları var olduğu sürece, yetenekler devam edecek ve yeni yetenekler türeyecektir.

Üniversite çağlarımda bir arkadaşımın bana söylediği hala kulağımda çınlıyor. Aynı bölümü okuyoruz, aynı yaştayız. Arkadaşım bana bir gün otobüs durağında beklerken şunu söyledi.
" Bak, ikimizde aynı şartlar ve koşullar altında eğitim alıyoruz. Bu şartlar altında iş imkanları dolayısıyla normalde eşit sayılmalıyız. Fakat gün olur sen benden iyi bir mevkii de çalışırsan ve olurda ben de aynı firmada olursam seni paçandan tuyar aşağı çekerken ben yükselmeye çalışırım "

Arkadaşımın bu sözlerini dinlerken bir kaç duyguyu bir anda yaşadığım ilk zaman olmuştu. Onun bu açık sözlülüğü çok hoşuma giderken, oğlum ne oluyor şimdi nereden çıktı, biz arkadaşız falan diyemedim. Adam hedef koymuştu kendine. Orada ben bir engelsem, yılacaktı beni. Sonra iş hayatımda öğrendim ki, çoğu insan bunu yapıyormuş. Neden mi?

Herkesin sahip olduğu yetenekler, günümüz dünyasında ne yazık ki iş yapmıyor. Tarih bölümü okuyan adam restorantta garsonluk yaparken, matematik bölümü öğrencisi bir şirkette dosya arşivinde çalışıyor. Eli çok iyi tornavida tutan biri, ekmek fırınında çalışıyor. Neyse, uzun lafın kısası, bu sebepten ötürüdür ki insanlar artık iyi yaptığı işi bulamadığından başka işler yapıyor ve para kazanmak için alternatif yollara baş vuruyor. Ne yazık ki bu alternatif yollar çok güzel değil ve genelde zararlı oluyor bir başkasına.

Sonuç mu? Böyle devam eder abi.
26.08.2017 Jax
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın