Bosch PMD 7 metal (boru ya da kablo) detektörü değerlendirmesi

Şahsen hayatımda yaptığım en iyi dönüş getiren yatırımlardan bir tanesi bu Bosch PMD 7 metal detektörünü almış olmaktır.

Evin elektrik tesisatını yenileyen adamlar, kabloları geçirirken enine ya da boyuna doksan derecelik açılarla hareket edeceklerine, adeta Salvador Dali ile yarışırcasına garip şekillerde geçirmişler. Aslında ben daha evin tadilatı sırasında rezaleti fark etmiştim ama iş hızlı bitsin diye zaten açılmış kanalları kapattırıp, yeniden adam gibi açtırmaya çalışmadım. Bunun yerine kanalların üzerine sıva yapılmadan fotoğraflarını çektim ve arşivledim, ama haliyle fotoğraflardan çok net bir şey anlaşılmıyor.

Baktım eve yerleşirken her duvara üçer beşer delikler açıp yok dolaptı, yoktu raftı takıp duracağız, gittim bir Bosch metal detektörü aldım, iyi ki de almışım.

Detektörün altına su borusu vs. denk geldiğinde yoğun ve kesintisiz, ambulans sesine benzeyen bir ses veriyor. Hiç ses gelmiyorsa yakında boru ya da kablo yok demek oluyor. Eğer kesik kesik sesler duymaya başlıyorsanız, bir kablo ya da boruya yaklaştınız demek oluyor, yapmanız gereken oralarda detektörü biraz daha dolaştırıp, boru ya da kablonun tam olarak geçtiği yeri tespit etmek, ki delmeyesiniz.

Peki nasıl kullanıyoruz? Cihazı açtıktan sonra sırtını tam olarak duvara yaslıyoruz, zaten üst orta kısımda, artı işaretini andıracak şekilde kesişen çizgiler var, alarm ışığı da zaten burada. Artının merkezi, size detektörün o anda duvarın neresine baktığını gösteriyor.

Bilmeniz gereken en önemli şey, bir elinizle metal detektörünü tutarken, diğer çıplak elinizle de, detektöre 30-40 cm. mesafede duvara dokunmanız, eğer bunu yapmazsanız detektör sağlıklı çalışmıyor.

Dürüst olmak gerekirse, almadan önce öyle çok anam anam bir araştırma ve karşılaştırma yapmadım, bakarsınız başka markada daha ucuza da aynı işi yapacak bir ürün olabilir. Ben kendi hesabıma, aldığım üründen ve fiyatına karşılık aldığımdan memnunum. Bence kendi evinde yaşayan herkeste bulunmalı. Ne şeytanı gör, ne salavat getir hesabı.
25.08.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın