Bülent Uluer

1952'de İnebolu'da dünyaya gelmiştir.

Yaşamı boyunca örgütçü bir kişilik sergilemiştir. Henüz 18 yaşında İstanbul Kastamonulular Derneği başkanlığı, daha sonra öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenci derneği başkanlığı yapmıştır.

Bülent Uluer, ilerleyen yıllarda, kısaca Dev-Genç olarak bilinen Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun kuruluşunda yer almıştır.

12 Eylül 1980'de ordunun yönetime el koymasından sonra arananlar listesinin üst sıralarındaydı. Bazı kaynaklara göre vur emriyle arananlar arasındaydı. Bu sebeple darbe ile birlikte yurtdışına çıktı. Bülent Uluer, önce Filistin'e geçti. Filistin ve Beyrut'ta gerilla faaliyetlerinde bulunduktan sonra Avrupa'ya geçti. Almanya, Fransa, İsviçre gibi ülkelerde yaşadı. Hakkındaki davaların zaman aşımına uğramasının ardından Türkiye'ye döndü.

1995 seçimlerinde HADEP milletvekili adayı oldu. Daha sonra Özgürlük ve Dayanışma Partisi kuruluşunda bulundu. Haziran 2015 seçimlerinde HDP milletvekili adayı oldu.

Geçmişte Filistin Askısı başta olmak üzere çeşitli işkencelere maruz kaldığını, bu sebeple vücudunda bel sakatlığı vb. çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirtmiştir.

78 kuşağının ünlü ismi, akciğer embolisi sebebiyle kaldırıldığı hastanede, 22 Ağustos 2017 Salı günü vefat etti.
22.08.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın