Bütün parasını arabaya yatırıp, çamaşır makinasını ikinci el alan insan tipi

Günümüz insanının süregelen ve muhtemelen hiç bitmeyecek huyu. Sen adamcağız çalış, çabala, koştur sonra da git 1999 model BMW al. Yetmiyormuş gibi ekonomi sınırını tamamen zorladığı için, ev eşyalarını ikinci el toparlayan, faturaları nasıl yetiştireceğini düşünen de yine kendisi. Araba 2500 motor, 250 beygir eh bir de 1999 model otomatik olursa nasıl ödesin emekçi abimiz bunca şeyi. Zaten vites dişlisi bozuldumu, oturdu şapa. Bayıl bir kaç bin. Yazık!

Geçen yolda gidiyorum, adamın biri çekmiş arabayı sağa, indirmiş arka koltukları, ikinci el çamaşır makinesi yüklüyor. Araba mı? Araba Honda. Yani bu abimizin aslında ekonomik sınıfının üstünde bir araba. Nereden geliyor bu merak o da başka bir tartışma konusu. Bir çok nedeni ve etmeni var. Şimdilik sadece başlık konusu üzerinde duracağım.

Şimdi bizim büyüklerimizin çok basit ama bir o kadar da bilge sözleri var. Bu sözlerden biri;
Ayağını yorganına göre uzat.

Rahmetli, güzel insan, ilkokul öğretmenim, çok güzel öğretmişti o çağlarda bu bilge insanların bize aktarmak istediklerini. Alabildiklerimizi aldık çocuk aklımızla, o da bizi hiç zorlamadı. Bu özlü söz ile işte bu yersiz satın alımlar için anlatabileceğimiz her şeyi anlatabiliyoruz. Hem de sadece tek cümle ile.

Gel gelelim bu bilgelikten faydalanamayanlara. Yapacak bir şey yok. Babamın bana öğrettiği felsefe de bu insanlara çok uygun;
Her koyun kendi bacağından asılır.
16.09.2017 Jax
3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın