Cep telefonundan görüntülü aramalar neden takılıyor?

Hemen hepimiz yakınlarımızla cep telefonlarımız üzerinden görüntülü görüşme yapıyoruz, ya da yapmaya çalışıyoruz (!)

Özellikle başka şehirde yaşayan aile üyeleriyle görüşürken, cep telefonundan görüntülü aramalarım sürekli ama sürekli takılıyor. Yani üç laf ediyoruz, iki laf kesik kesik geliyor. Başlangıçta salon modemin olduğu odaya uzak diye böyle oluyor herhalde demiştim. Bir süre buna tahammül etmeye çalıştım ama olmadı. En sonunda kafam attı, herhalde dedim modemin dibinde olmak gerek. Modemin olduğu odada oturacak yer olmadığından gittim bir sandalye alıp modemin dibinden konuşmaya çalıştım. Olmuyor arkadaş, olmuyor!

Herhalde dedim etrafta çok fazla daire (yani sağımız solumuz üstümüz altımız ve arkamız daire) ve kablosuz bağlantı olduğundan, sinyaller birbirine karışıyor. Dedim ki bizim kablosuzun kanalını değiştireyim ki rahat edeyim. Bir uygulama indirdim, baktım ettim filan (başka bir gün başka bir başlıkta da onu anlatırım). En uygun kanalı buldum, modeme girdim, kanalı ayarladım, tamam dedim artık oldu. Yerime geçtim, önce salondan denedim, sonra yine modemin dibinden denedim, yok arkadaş olmuyor.

Bütün bunlarda çuvalladıktan sonra, belki de internetimiz yavaştır, ya da akşam konuşuyoruz, acaba bölgedeki herkes yükleniyor da ondan mı takılıyor görüşmeler diye kendimizi avutarak da bir süre geçirdik açıkçası. Tabi bu da ancak birkaç hafta sürdükten sonra artık canıma tak etti.

Şimdi ne mi yapıyorum? Üşenmedim, bilgisayarımı modemle kabloyla bağladım, kablosuzunu da kapattım. Kablolu bağlantıyla konuşuyorum, ne sinyal karışması var, ne veri aktarım hızı problemi var. İstediğim kişiyle takır takır hiç takılmadan konuşuyorum. Bence siz de sıkıntı yaşıyorsanız hiç kasmayın, kabloyu takın deneyin.
13.07.2017 dombili
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın