Cihazlar iyileştikçe onları güncellemelerle yavaşlatan dev şirketler

Bence bu listenin başında Microsoft ve Apple var.

Arkadaş bilgisayarın yavaş, ya da heves edip iPhone filan almışsın ama 2 sene sonra o da bayağı yavaşlamış, içinden geçiriyorsun yahu zaten ne kadar lüksüm var gidip daha iyi donanımlı bir şey alayım da hızlı çalışsın.

Gidiyorsun, alıyorsun, eve geliyorsun, birkaç ay seni idare ediyor. Filmler daha hızlı açılıyor, uygulamalar şak açılıyor şak kapanıyor filan.

Ondan sonra efendim neymiş güncellemeymiş. Windows'ta saçma sapan bir uyarı çıkar, haydi dersin güncelleyeyim. Yahu geçen Windows güncellemesi 3 saat sürdü! Onu da neden yaptım? Yahu dedim şu uzandığım yerde yatakta bir şeylere bakayım. Güncelleyeyim mi diyor? Haydi dedim Allah cezanı versin, dişimi fırçalayana kadar biter sonra işimi görürüm.

Göremedim. Sinirden uyku da tutmadı. 3 saat sürdü arkadaş, 3 saat!

Aynı şey iPhone'da, o yüzden zaten artık Android kullanıyorum. Çok mu farklı? Onda da cinsomatik güncellemeler var ama Apple ürünleri kadar yavaşlamıyor güncellemelerden sonra. Arkadaş bu Apple ürünü iPhone'u iPad'i mübarek her güncellemeden sonra at yenisini al! Sanki katıra kamyon yükü yüklemişsin. Bir ağırdan satmalar efendim uygulama açarken kendini, bir havalar. Bir gidin kardeşim! Biz para harcayıp donanımı iyileştirdikçe bunlardan da arkadan kuyumuzu kazıyorlar, gına geldi artık gına. Teknolojiden nefret ettim bunlar yüzünden.
01.10.2017 dombili
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın