Clash Royale 7. Arena destesi

Artık 7. Arena'da oynuyorsunuz ve karşınıza özellikle oyuna para yatıranların desteleri geliyor değil mi? Efsanevi kartlar artık o kadar da nadir değiller (hatta insan neredeyse önüne gelen efsanevi kartları stoklamış diyor). Ama problem yok! İşte sizlere 7. Arena'da gayet iyi sonuçlar alabileceğiniz, içinde bırak efsaneviyi, destansı kart bile olmayan bir deste.

Dev (5 iksir)
Valkür (4 iksir)
Barbarlar (5 iksir)
Alev topu (4 iksir)
Oklar (3 iksir)
Goblinler (2 iksir)
Minyon sürüsü (5 iksir)
Büyücü (5 iksir)

Tabi yani iyi bir deste dediysem, o kadar para harcayan adamları da çatur çutur ezeceksiniz demiyorum :) Bu desteyi iyi oynamak için sabırlı olmanız şart. Özellikle ilk bir dakika boyunca kontratak oynayacaksınız ve rakibin kartlarını tespit edeceksiniz. Rakibin kalabalık gruplarını Valkür ya da Alev topu ile bertaraf etmelisiniz. Daha sonra iksir avantajını yakalar yakalamaz, Devi oynayıp arkasına büyücüyü takmalısınız, bununla başa çıkabilecek pek az kombinasyon var oyunda. Özellikle oyunun 3. dakikasında çift iksir başlayınca, bu desteyi seri biçimde oynamak çok kolaylaşıyor.

Kartları bu destedeki rolleriyle tek tek ele alalım:

Dev: Tank tabir edilen kartlardan, yani hasarın çoğunu yüklenecek kartınız. Arkasından mutlaka büyücü ya da minyon sürüsü gönderin ki hasarı o alırken rakibe zarar verebilin.

Valkür: Yüksek canı ve alan hasarıyla çerçöp kalabalık grupları temizlemek için birebir.

Barbarlar: Hem iri kıyım birlikleri hem domuz binicisi gibi çokça kullanılan bir kartı rahatça aşağı alabilirler, dört tane olmaları onları çok güçlü kılıyor.

Alev topu: Hem büyük grupları temizlemede, hem de teker teker gelen ama yüksek canlı birlikleri zayıflatmada kullanabilirsiniz. Ayrıca üç kuruş canı kalmış kuleleri sahadan silmek için de ideal.

Oklar: Sürü halinde dolaşanlara ve bu seviyede artık karşınıza çıkmaya başlayacak olsan prensese karşı.

Goblinler: Daha iyi bir savunma hazırlayabilmek için zaman kazanmak istediğinizde goblinleri kullanarak düşman birliklerinin başka tarafa yönelmelerini sağlayabilirsiniz, süper ucuz. Devinize saldıran bir büyücüyü de goblinleri tam tepesinde çıkararak yok edebilirsiniz.

Minyon sürüsü: Özellikle havaya saldıramayan birlikleri keklik gibi avlamak için kullanacağız kart. En önemli özelliği, rakibinizin bu karta kayıtsız kalamayacak olması. Eğer rakip bunları temizlemezse bir kuleyi bile komple götürebilirler.

Büyücü: Havaya karaya ıvıra zıvıra karşı ailenizin kartı. Savunmada olduğu kadar saldırıda da etkili.

Bu desteyi oynarken size en çok sıkıntı verecek karşı desteler, hava birlikleri açısından kuvvetli desteler olacaktır, bunları büyücü ya da minyon sürünüzle bertaraf etmeye çalışın ve kartlarınızı oynarken buna dikkat edin, rakibin hava birlikleri güçlüyse, karşı kartlarınızı hep elde tutmaya çalışın.

(bkz: Clash Royale oyunu için bilgiler ve taktikler)
26.01.2018 dombili
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın