Defne Joy Foster

Bir dönemin sevilen video jokeyidir. 2 Eylül 1975'te İncirlik'te dünyaya gelmiştir. Annesi Türk Hatice Nayman, babası ise o dönem Nato'da görevli Amerikalı Steve Foster'dır. Anne ve babasından ötürü Türk ve ABD vatandaşıydı.

Anne ve babasının ayrılmaya karar vermesinden sonra babası Alabama'ya giden Defne Joy Foster, annesiyle İzmir'e yerleşti. Alsancak Ortaokulu ve Fatih Koleji'nde eğitim aldı. 1992 yılında liseyi bitirdikten sonra eğitimine devam etmedi.

Türkiye O'nu 1996 yılında başlayarak Kral Tv ekranlarında yaptığı video jokeyliğiyle tanıdı, Sihirli Annem dizisinde oynadığı Eda rolüyle özdeşleştirdi. Vefatından önce Yok Böyle Dans programında yarışmacıydı.

2008'de evlendiği İlker Yasin Solmaz'dan Can Kılıç adında bir oğlu oldu.

2 Şubat 2011'de dönemin Taraf Gazetesi genel yayın yönetmeninin oğlu Kerem Altan'ın evinde ölü bulundu. O gece neden o eve gittiği, vefat etme şekli, bu yazı kaleme alındığında hâlâ bilinmezliklerini koruyorlardı ve tartışma konusuydu. Vefatı, sevenlerini yasa boğdu.

Defne Joy Foster ölü bulundu - Hürriyet - Şubat 2011

Kerem Altan'a 2 Ay Hapis Cezası - NTV - Şubat 2015

Defne Joy Foster'ın annesi konuştu - CNNTürk - Şubat 2017

Ben kendi adıma Defne Joy Foster'ın bıcır bıcır, pozitif enerji veren sunuculuğunu özlemekteyim. Allah sevenlerine ve ailesine sabır versin.





28.07.2017 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın