Dünya Sözlük

Kendilerini muhafazakar ve edepli olarak tanımlayan cogito sözlük ve ihl sözlük verilerinin birleştirilmesiyle 2015 yılında ortaya çıkan geniş katılımlı interaktif sözlüktür. İnteraktif sözlükler aramasında google'da 4. sıradan giriş yapmıştır. Cogito sözlük ve ihl sözlük katılımcılarına umut ve heyecan vermiş, enerjiyi topluma faydalı içeriğe dönüştürmüş bir çalışmadır.

Dünya Sözlük kendisini tanımlarken dörtte üçü bilgiyle kaplı küfürsüz sözlük! olarak tanımlamaktadır. Ekşi Sözlük 1999 yılında kurulduktan sonra onun türevi olarak ortaya çıkan yüzlerce ve belki binlerce sözlük arasından tatmin edici bilgi zenginliği ile öne çıkan sözlüklerden birisidir. Yayınladığı bilgileri arttırarak varlığını sürdürmesi faydalı olacaktır.

Dünya Sözlük yazarları Ocak 2018'de Dünya Sözlük hakkında Time Turk'te yayınlanan bir röportaj verdiler. Bu röportajda Dünya Sözlük'ün pazar lideri olan Ekşi Sözlük'e göre farkını, "Dünya Sözlük'ün en önemli farkı küfürsüz olması ve milli-manevi değerler konusunda hassasiyet sahibi kurallara, bu kurallara duyarlı yazarlara sahip olmasıdır" diye açıkladılar.

Dünya Sözlük'e www.dunyasozluk.com adresinden erişilebilir.
01.05.2020 Geni
1 2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın