Dünyada girilmesine izin verilmeyen 16 bölge

Dünyada çeşitli sebepler ile gezilebilcek bir çok yer bulunmakta. Bunların en yaygınları ise, tatil ve iş sebepli olmakla beraber, öyle yerler var ki gitmek yasak. Yanlış anlamayın, gerçek anlamda buralara gitmek yasak.

Yılan Adası (Brezilya)
Dünyanın en ölümcül sürüngenleri ile dolu bu ada, Brezilyanın sahillerinde bulunuyor. O kadar çok yılan var ki matematiksel olarak ifade edildiğinde, her metrekarede bir yılan var deniyor. Ada Brezilya Askeriyesi ve özel izinli araştırmacılar dışında herkese kapalı.

Device Assembly Facility / Nevada Test Site
Nevada bölgesinde bulunan çok yüksek güvenlikli bu test merkezi, önceleri nükleer denemeler için kullanılıyordu. Şimdilerde ise sadece cihazlar için kullanılıyor. Burası Amerika'da ki en güvenli ve en çok korunan bölge olarak adlandırılıyor.

Cheyenne Mountain
Dağ Amerika hükümeti tarafından Askeri ve Sivil havacılık için güvenli kontrol merkezi olarak kullanılıyordu. İnşasıda nükleer darbelere karşı dayanıklı olarak yapıldı. Günümüzde hala askerler tarafından korunuyor ve giriş yasak.

Vatikan Gizli Arşivleri
Vatikan kilisenin uzun zamandır arşivlediği dökümanlar ile beraber bu arşiv bir hayli korunaklı ve giriş yasak. Sadece seçilmiş kişilerin giriş izinleri var fakat onların bile bir çok limiti var.

Coca-Cola kasası
Atlantada `World of Coca-Cola' adıyla anılan, yerin altında ki gizli binada bulunan kasada, dünyanın en çok içilen içeceklerinden olan kolanın gizli formülü bulunuyor. Şirketin açıklamasına göre, formülün tamamını bilen yok. Sadece çok az üst düzey çalışan formülü parçalar halinde biliyor ve bu çalışanların aynı ülkede yaşamaları, aynı uçakta seyahat etmeleri, aynı ülkeye geziye gitmeleri veya bir araya gelmeleri yasak. Dolayısıyla kasada ki içinse görünen o ki formüle ulaşmak neredeyse imkansız.

Kraliçenin yatak odası / The Queens Bedroom
Buckingham Sarayı için halihazırda bir sürü güvenlik önlemi alınmasına rağmen, kraliçenin yatak odası için sınırlar epey bir zorlanmış. 1982 yılında bir adamın zorla içeri girmeye çalışmasından beri güvenlik öyle sıkı tutuluyor ki, girmek neredeyse imkansız.

Fort Knox
Amerikanın yasal altın rezervinin bulunduğu alan ne kadar korunaklı olabilir. Tabii ki çok. Kentucky eyaletinde bu korunaklı bölgeye hiç bir şekilde sızıntı olmasın diye öyle sıkı önlemler alınmış ki, giriş tamamen imkansız hale getirilmiş.

North Sentinel Island
Bengal körfezinde bulunan bu ada, Hindistan hükümeti tarafından gidilmesi yasak bölge ilan edildi. Bölgede yaşayan insanlara Sentinels deniyor ve nüfusları tam emin olmamak ile beraber 50 ile 400 arasında tahmin ediliyor. Gidilmesinin yasak olma sebebi ise adanın sakinleri yabancıları hiç iyi karşılamıyor. Oklarla ve taşlarla saldırıyorlar. Adanın halkı görünen o ki, dünyada başka insanların olduğundan habersiz.

The Granit Mountain Records Vault
Jesus Christ son gün Azizleri olarak adlandırılan kilisenin sahip olduğu bu kasa (bkz: LDS Church), küçük Cottonwood kanyonunun kuzeyinde konuşlanıyor. Kasada ise kilise üyelerinin ailesel ve gen kaynaklı bilgileri bulunuyor. Kasa oldukça korunaklı ve yaklaşmak yasak.

KFC orjinal tarifinin bulunduğu oda
Colonel Sanders tarafından bizzat ıslak imzalı olaraak hazırlanmış KFC restaurantlar zinciri ürünleri orjinal tarifi, KFC'nin Louisville tesislerinde ki ana üssünde çok korunaklı bir kasada saklanmakta. Sanders'ın gizli 11 baharatı tüm dünya yiyecek ticaretinde en çok merak edilen konulardan biri. Tabii ki erişim tamamen kapalı.

Room 39
Kuzey Kore yer altı aktivitelerinin çok gizli bilgileri ve operasyonları için hazırlanan bölgeye giriş imkansız denecek kadar az bir ihtimal.

Çernobil
Ukrayna hükümeti izni olmaksızın bölgeye ziyaretçi girişi tamamen yasak. Girilmesi yasak olan bölge dünyanın en radyoaktif alanlarından biri.

Ozyorsk (Rusya)
Mayak tesislerine olan yakınlığından ötürü bir hayli kirlenmiş olan bölgeye giriş kapalı. Bölgenin bu kadar kirli oluşu düşünüldüğünde girişin kapalı olması bir hayli mantıklı geliyor.

Svalbard Global Seed Vault
Kuzey kutbu, 800 mil güneyine konuşlandırılan kasada, dünyada herhangi bir emercensi vaka oluşumuna karşı önlem olarak, 4.5 milyon çeşitli bitki tohumları saklanıyor. Bunun için ne kadar güvenli olduğunj siz düşünün.

Korean Demilitarized Zone
Kuzey Kore ile Güney Kore arasında kalan bölgede 4 km boyunca askersiz alan olarak adlandırılan bölge, Kuzey Güney Kore savaşları sonrası yapıldı. Bu alana ise söylenene göre dünyada en ağır korunan bölge deniyor.

Area 51
Nevada bölgesinde bulunan Amerika Hava kuvvetlerine ait alan, söylentilere göre paravan olarak kullanılmakta ve çok daha gizli çalışmalar yürütülmekte. Çok sıkı korunduğundan ötürüdür burada ne olup bittiği hiç bilinmemekte.
10.08.2017 Jax
2 1
Bakıyorum da dünyanın her yerinde girilmesi yasak bir bölge var. Peki ya Türkiye de her yere girmek kolay ve serbest mi?
11.08.2017 Aeden
Kıbrıs da Maraş diye bildiğimiz bölge Varosha, 1973 de dünyanın en lüks turizm merkezlerinden biriydi.Şimdi gezmek girmek görmenin yasak olduğu bir hayalet şehir.
11.08.2017 Roberspier
3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın