En büyük mobil oyun geliştiricisi Supercell mi?

Cep telefonlarından oyun oynamayı sevenlerin en çok tercih ettikleri oyunların başında gelen şu oyunlara bir bakalım:

Clash of Clans: Kelimenin tam anlamıyla yeni bir oyun modelini ortaya çıkaran bir oyun. Türünün ilk örneği mi bilemiyorum ama bu türü yaygınlaştıran oyun olduğu ortada.

Hayday: Yaşı elverenlerin hatırlayacağı Facebook oyunu Farmville'in büyük başarısını çiftçilik oyunlarıyla akıllı telefonlarda tekrar eden bir oyun, türünün ne ilk örneği, ne de belki en meşhur örneği ama oldukça iyi uygulanmış ve başarılı.

Boom Beach: Clash of Clans ile yakalanan büyük başarı pekçok şirketin benzer oyunlar çıkarmasıyla taklit edilince, şirketin kendisine ait fikri bir iki ufak kozmetik dokunuşla yeniden pazarlaması. Bence çok akıllıca. Migros marketlerin daha ucuz pazarı hedef almak için Şok gibi bir isimle ortaya çıkması gibi bir şey.

Clash Royale: Yine Clash of Clans oyununa dayalı olarak geliştirilen, oradaki karakterleri ve dünyayı temel alarak kart toplama oyunu tadında geliştirilen bir oyun, bu da son derece başarılı oldu. Söylenenlere göre Clash Royale, 1 Milyar dolardan fazla ciroya ulaşmış durumda.

Bütün bunların arkasında Finlandiya merkezli bir şirket olan Supercell var. Ve 2016'nın ortalarında, Supercell hisselerinin çoğunluğu tam 8.6 milyar dolar karşılığında Çinli internet yatırımcısı şirket Tencent'e satılmış durumda. Tencent'in hisse başına ödediği bedeli baktığınızda Supercell 10.2 milyar dolarında bir şirket olarak değerlendirilmiş oluyor.

Bu baş döndürücü rakamlara baktığımız zaman akıllı telefon oyunlarının en büyük geliştiricisi Supercell mi diye sormak doğal, benim gördüğüm kadarıyla öyle. Daha farklı ve daha uzun vadeye bakan yorumları olan varsa paylaşırsa sevinirim.

23.12.2017 dombili
3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın