Eşkıya

Başrollerinde Şener Şen ve Uğur Yücel'in olduğu, yönetmenliğini ve senaristliğini Yavuz Turgul'un yaptığı 1996 yapımı filmidir. 1996-2001 yılları arasında en çok gişe hasılatı yapan Türk filmidir. IMDB Top 250 listesinde 156'ncı sırada yer almaktadır. Filmin müzikleri ise Erkan Oğur tarafından yapılmıştır.

Filmin konusu ise 35 yıl once bir jandarma tarafından yakalanan bir grup eşkıyadan tek sağ kalan Baran (Şener Şen) hapisten çıkmıştır. 35 yıllık mapus hayatı sonra Baran, köyüne geri döner. Fakat köyü su basmış, köy halkı başka yerlere göç etmiştir. Baran köye vardığında Ceren Ana Baran'a olanları anlatır. Baran, kendisini jandarmaya ihbar eden Mustafa'dan bütün gerçekleri öğrenir. Baran'ın çocukluk arkadaşı Berfo (Kamran Usluer) Eşkıya'nın altınlarına el koyarak Eşkıya’nın çocukluk aşkı Keje'yi (Sermin Hürmeriç) de babasından satın alıp İstanbul'a kaçmıştır. Vicdan azabı çeken Mustafa kendini Baran'ın infazına hazırlamıştır, ama Eşkıya çoktan İstanbul'a Keje'nin peşine düşmüştür. İstanbul'a giderken trende Cumali (Uğur Yücel) adlı bir genç ile tanışır. Cumali, sokaklarda büyümüş kısa yoldan para ve güce kavuşmayı arzulayan biridir. Cumali biriktirdiği uyuşturucu parası ile Emel'in (Yeşim Salkım) hapishanede ki ağabeyi Sedat'ı (Özkan Uğur) kurtarmaya çalışır. Bu arada Eşkıya Keje'yi aramakta ve Berfo'dan intikan almanın peşindedir.

19. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri en iyi film, en iyi senaryo, en iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi müzik kazanmıştır.
18.07.2017 tfumcdb
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın