Evde kendi tuvaleti kirlenmesin diye büyük tuvaletini iş yerinde yapan tipler

Evet. Hepimiz bu tipleri biliyoruz diye düşünüyorum. Yani mesainin sabah kısmında, yaklaşık saat 11 civarı tuvalete gitme gafletinde bulunduğunuzda karşınıza çıkan manzarayı arkalarında bırakmış olan kahramanlar.

Ben bu kişilerin eserlerini, ya da zahmet edip temizliğini yapsalar da arkalarında bıraktıkları kokuları, 1980'lerde çocukken yaptığım otobüs yolculukları sırasında girdiğim taşra garajlarının kokularına benzetiyorum. Yani tatlı bir nostalji diyemesem de, buruk, biraz hüzünlü, çok da özlemediğim bir nostalji diyelim.

Yahu ey insanoğlu, madem arkanda ne halt ettiğinin farkındasın, neden bunu kendi evinde, kendi temponda ve insanları rahatsız etmeden yapmıyorsun? Evinde ne yapacaksan yap, pencere mi açık bırakacaksın, kapı mı açık bırakacaksın, nasıl çıkacaksa çıksın o koku.

Ama kokulusunda çok daha beteri de sanki tuvalete harç dökmüşcesine yapıştırmasını becerenler. Be arkadaş, hiç mi su içmedin? Çimentoya bile ne kadar su katılıyor, sen ondan da mı az su içiyorsun? Oraya senin arkandan girip işini görmek isteyen bizlere mi daha çok yanayım, senin bıraktığın o duvar sıvası gibi katı şeyi tuvaletten kazımaya çalışacak temizlikçilerin işine me yanayım bilemiyorum.

Bize kastınız nedir burada isimlerini tek tek vermek istemediğim arkadaşlar?

Özellikle benimle aynı iş yerinde çalışan, çalışma olasılığı olan her değerli dünya vatandaşından bu konuda hassasiyet bekliyor ve talep ediyorum.

Saygılar, sevgiler.
08.09.2017 dombili
1 1
İşten kaytarmanın profesyonel yöntemlerinden birisidir aynı zamanda.

Şu tür diyaloglara da yol açar.

- Müşteri geldi, xxx nerde?
- Tuvalette
- Ben ilgileneyim bari.
.
.
(20 dakika sonra)
.
.
- Müşteri geldi, ben işimi yarım bırakıp ilgilenmek zorunda kaldım.
- Naaaağbalım? Tuvağlete de mi giğtmiyeğlim?
- Git ama önce evde yapabildiğin kadarını yap, kalanı burda yaparsın. Evde biriktirip biriktirip buraya saklama.
- Tağmam, tağmam

(Bir karış surat. "O" işin en yoğun olduğu saatte tuvalete kaçmayı bilecek kadar akıllı olacak, çalışkan elemanlar bunu farkedecek kadar akıllı olmayacak)
30.04.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın