Facebook'tan canlı maç yayını

Geçenlerde yabancı bir haber kaynağında okuduklarıma göre, Facebook, Amerika Birleşik Devletleri'nde en üst ligdeki bazı beyzbol maçlarını naklen yayınlayacakmış. Daha önceki birkaç girişimleri ile birlikte, bunların Facebook'un spor yayıncılığına girme denemeleri olduğu düşünülüyor.

Ben de diyorum ki, iyi halt ediyorsunuz. Yani şifresiz kanaldan maçları şifreli kanallara aldığınız yetmedi, bir de bunu kimbilir neyin nesine dönüştürüp Facebook'tan yayınlayacaksınız. Babamıza, dedemize maç açacağız, Facebook hesabı mı açacağız sırf bunun için? Golleri mi beğeneceğiz bir düğmeyle, "bu ofsayt!" diye bir düğme mi ekleyecekler, neyin nesidir anlamadım.

Çocuklukta futbola bayılırdım. Bu Tele On muydu, Cine 5 miydi, tam nasıl başlamıştı şifreli kanaldan maç yayını hatırlamıyorum. Ben ona bir türlü ısınamadım. Türk milleti gerçi bu şifreli kanal meselesini de kendince içleştirip barlarda kahvelerde maç izlemeye başlayınca, o da benim için bir sosyal etkinlik olabilmişti ama tabi futbola karşı o eski hevesim ortadan kalkmıştı, biz öyle alışmışız çünkü, bir yandan ödev yaparken de, sohbet ederken de televizyondan maçı takip etmekti futbol bizim için.

Bakalım maç yayınları da Facebook'a kayarsa ne olacak, nasıl garip bir ortam oluşacak.
11.03.2018 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın