Fahrenheit 451

Ray Bradbury'nin yazdığı ilk bilim kurgu romanıdır. Kitap adını, kağıdın 451 Fahrenheit'ta (Yaklaşık 232 Celsius) tutuşmaya başlamasından almaktadır. Eserde, kitapların itfayeciler tarafından yakıldığı, insanların yaşam odalarında (Yani oturma odalarında. Yazar burada küçük bir kelime oyun yaparak İngilizce'de "Living Room" terimini oturma odası değil de bize "Yaşam Odası" olarak anlatır.) televizyon izleyerek ve hiçbir şeyin okunmadığı bir gelecekte geçmektedir.

Kitapta anlatılan gelecekte yazılı herhangi şey okumak yasaktır. Hikayenin baş karakteri itfaye amiri Guy Montag tesadüfen genç bir bayan ile tanışır ve Montag yıllardır içinde sakladığı merak duygusunu keşfeder. Bir gün Montag yakılan evlerden birinde bulduğu kitabı saklar ve evinde gizlice okumaya başlar. Gün geçtikçe artan merağı ve gizli kütüphanesi, onun artık bu yasaklar dünyasına bir dur demenenin vakti geldiğini fark eder ve bu hayattan kaçmak için türlü yollar denemeye başlar

1966 yılında yönetmenliğini Fransız yönetmen François Truffaut yaptığı, başrollerinde ise Oskar Werner ve Julie Christie yer aldığı bir film de mevcuttur.
17.07.2017 tfumcdb
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın