Fenerbahçe - Benfica - 14 Ağustos 2018

7 Ağustos'ta Portekiz'de oynanan ve Benfica'nın 1-0 kazandığı maçın rövanşında Kadıköy'de karşı karşıya geldiler. Yine forvetsiz oynamayı tercih eden Philip Cocu, maç eksiği olan Ayew'i ilk 11'de başlattı. Gözlerimiz , Bursa maçında iyi bir oyun çıkaran Barış'ı, ilk 11'de aradı.

Fenerbahçe'nin gol yemeden 2 gol atması gereken maçın 26. dakikasında Benfica Fernandes'in ayağından golü buldu. Bu gol Fenerbahçe'nin turu kaybettiğinin işaretiydi. Artık 2 değil 3 gol bulmak gerekiyordu. ilk yarının son dakikalarında baskıyı artıran Fenerbahçe, elinden geldiğince forvet oynamaya çalışan Alper Potuk ile, 45+1 'de soyunma odasına 1-1 lik skorla gitti.
2. yarının 65. dakikasında Valbuena ve Topal'ın yerine Barış Alıcı ve Roberto Soldado oyuna girdi. Bu değişiklik Fenerbahçe'ye biraz hareket getirse de, Ayew , ve Giuliano gibi oyuna yön verecek oyuncuların çok kötü oynaması , Defansta Isla ve Hasan Ali'nin hataları skorun Fenerbahçe lehine olmasını engelledi.
Maçtan aklımızda kalan, Barış ve Eljif Elmas'ın güzel vuruşlarını Befica kalecisinin güçlükle çıkarmasıydı.

1-1 lik skorla şampiyonlar ligine katılamayan Fenerbahçe, UEFA gruplarına direk katılarak, avrupada yoluna devam edecek. Umarım takım grup maçlarına kadar bir düzen oturtur.
14.08.2018 Boncukbekir
2
Kulüp başkanının inanmadığı tura, futbolcular inanamaz. Fenerbahçe turu, başkan 28 Temmuz'da Benfica eşleşmesinin talihsiz bir eşleşme olduğunu söylediğinde kaybetmişti zaten.

Umalım, başkan Avrupa Ligi'nde çeşitli Avrupa takımlarıyla eşleşmenin talihsizlik olduğunu düşünmesin.
15.08.2018 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın