Fenerbahçe - Galatasaray - 17 Mart 2018

Aylardır oynanan derbiciklerden sonra ligin esas oğlanları nihayet sahne alıyor. Fenerbahçeliler'in " Tarih tekerrür edecek." sözlerine Galatasaraylılar "O sene bu sene." diye cevap veriyor.Bir Galatasaraylı olarak futbol yoksunu Fenerbahçe'ni taraftarındaki şu özgüven beni ince ince çıldırtmıyor da değil hani. Ezeli rakip ebedi dostlar Ülker Stadyumu'nda 17 Mart 2018 Cumartesi günü TSİ 19:00'da karşı karşıya gelecekler. beIN SPORTS 1 maçı naklen yayınlayacak.

Gelelim maçtan daha çok konuşulması muhtemel mevzuya. Hakem kim olacak? Burada esas olan Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda ne düşünüyor?

  • Ne şiş yansın ne kebap hakem Cüneyt Çakır.
  • Ev sahibi kazansın. Fenerbahçede oynayan çoğu oyuncudan daha çok Kadıköy'e çıkan Ali Palabıyık
  • Hakemi Seyretmekten kimse maça bakmasın. Fırat Aydınus


Deplasman takımı kazansın.Hakem önemli değil Futbolcular stresle sahaya çıkmasın yeter. :)

Şaka bir yana hakemin konuşulmadığı bir maç olsun istiyorum.
12.03.2018 Ozgur
2
Maçı Bülent Yıldırım yönetecek hadi hayırlısı.
16.03.2018 Ozgur
Ülkemizin en çok ilgi çeken eşleşmesinde Fenerbahçe kendi sahasında kurduğu üstünlüğü devam ettirmek isterken, 22 Aralık 1999'daki galibiyeti sonrası istediğini elde edemeyen, her sene "o sene bu sene" sloganıyla Kadıköy'e gelen ve hüsranla evine dönen Galatasaray bu kez galibiyete ulaşmaya çalışacak.

Aykut Kocaman - Aziz Yıldırım ikilisi Fenerbahçe'yi kendi ruhundan uzaklaştırırken umarım bu karşılaşmada bir kazaya yol açmazlar. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak, galibiyet serimizi devam ettirmek isterim. En büyük güvencem, Galatasaray'ın ligde, Fenerbahçe'den daha fazla puana sahip olması. Fenerbahçe sıkışıkken, daha iyi oynuyor.

Diğer yanda Fatih Terim, hırsını takıma aşılayacaktır ve Galatasaray bu karşılaşmayı kazanmaya çok yaklaşacaktır diye düşünüyorum.
17.03.2018 Geni
Bu akşamki derbi maç Aykut Kocaman'ın sayesinde hem gergin hem de donuk geçecek bence. James maç sonucunu söyleyeyim. "0-0"

Maçın genelinde topa daha çok sahip olan taraf Galatasaray olacak gibi. Fenerbahçe, şampiyonluğu yakalamak istiyor ise bu maçı 3 puan ile tamamlamak zorunda fakat riskli oyunu göze alacak durumu yok Aykut Hoca'nın. Kontrollü oynayarak gol bulmaya çalışacak bence. Öne geçerse skoru korumaya çalışır, geriye düşer ise zevkli bir maç izleriz elbet.

Hakem ile ilgili bu sefer yorum yapmayacağım. Maçın atmosferi her zamanki gibi gergin olacak tabiki. Kırmızı kart çıkar mı derseniz evet çıkar ama Galatasaray görmez gibime geliyor...

Bir Galatasaray taraftarı olarak keşke yenebilsek ama bu biraz da psikolojik bi durum. Taraftarı idman nasıl motivasyon etti bilemem. İzleyip göreceğiz.

Güzel maç olsun çocuklar!
17.03.2018 Bourbonur
1
Son derece ruhsuz bir maç. Eskiden bir derbi heyecanı yaşardık, artık onu da yaşayamıyoruz. Koskoca Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin son 2-3 dakikasında her iki takım oyuncuları adeta ne şiş yansın ne kebap dercesine top çevirdiler. İlk yarı golsüz kapandı.
17.03.2018 Geni
Karşılaşmanın ikinci yarısında uzun yıllardır özlediğimiz çekişmeyi gördük. Aykut Kocaman yaptığı değişikliklerle 3 puanı yakalamak istediğini ortaya koydu, karşılaşmaya da hareket geldi. Fenerbahçe'nin Fernandao ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmazken, Galatasaray'ın serbest atıştan bir topu yan direkten dışarı çıktı.

Hakem Bülent Yıldırım karşılaşmanın sonucuna etki edecek bir hata yapmadı. Genel olarak başarılıydı.

Karşılaşma sonucu;
Fenerbahçe:0 Galatasaray: 0
17.03.2018 Geni
2
Aykut Kocaman, çıkardığı kadroyla Galatasaray'ın 1 puanını adeta hediye etti. Forvette Roberto Soldado ile başlayarak, Galatasaray'ın zayıf karnı olan yüksek topları, Galatasaray stoperlerine bıraktı. Fernandao değişikliği ikinci yarının başında olsaydı durum farklı olabilirdi. Zaten Soldado, oynadığı süre boyunca sahadaki tek kötü niyetli oyuncuydu. Her pozisyon yerde, hakeme hep el kol hareketleri yaptı. Neyse ki kimse ona uymadı ve maç sıkıntısız bitti.

Oyuna gelirsek, ilk yarı hiç bir şeyin oynanmadığı adeta Cagliari - Genoa maçı gibiydi. İkinci yarı orta sahalar düştükten sonra daha çok pozisyon görmeye başladık. Fernandao oyuna girer girmez bütün hava toplarını aldı ve pozisyonlar yaratmaya başladı. Fernandao'nun 80. dakikada attığı goldeki ofsayt kararı doğruydu. Guiliano ve Fernandao'nun kaçırdığı pozisyonlar ile Alper'in kafasında Muslera'da kalan top maçın Fenerbahçe adına en önemli pozisyonlarıydı. Galatasaray ise Bafetimbi Gomis ile bulduğu iki cılız şutla koca ilk yarıyı kapattı. İkinci yarı ise beklenildiği gibi Rodrigues'in defans arkası koşularıyla etkili oldu. Ama Fenerbahçe'nin ikinci yarı savunduğu o kalede artık bir şeyler olduğunu düşünmeye başladım. Önce Younes Belhanda, sonra Maicon ve en sonunda da Tolga Ciğerci ile bulunan pozisyonlarda top bir türlü girmedi içeriye. Tolga Ciğerci demişken sanırsam son maçı olacak. Fatih Terim'in bu konuda acımasız olduğunu biliyoruz. Daha önce Atletico Bilbao maçında hatasıyla gole sebep olan Fatih Akyel, Trabzonspor maçında son dakikada kaçırdığı gol sonucunda Mehmet Batdal Galatasaray formasına veda etmişlerdi. Tolga'nın akibetini hep birlikte göreceğiz.

Sofiane Feghouli, Younes Belhanda bu iki oyuncu taraftarın çok şeyler beklediği ve bu yoklukta bonservislerine yaklaşık 17 Milyon Euro verilen iki oyuncu. Sezon başından beri saç baş yoldurmaya devam ediyorlar. Kumaşlarının iyi olduğundan başka hiç bir övgü dolu söz söyleyemedik kendilerine. Bu takımda oynamak istiyorlarsa daha fazlasını yapmaları gerek. Maicon ise bildiğiniz Servet Çetin. Kimi maç sahanın yıldızı başka maç takımı yakmış.
18.03.2018 Ozgur
2 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın