Fenerbahçe - Galatasaray - 22 Aralık 1999

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi, Fenerbahçe'nin sahasında yenebildiği son karşılaşma olarak bilinir. 2018'e gelindiğinde, o maçtan sonra, Kadıköy henüz bir Galatasaray galibiyetine tanıklık etmemiştir. Benim bile, hayal meyal hatırladığım bir karşılaşmadır. O günden bugüne büyüyen Galatasaray taraftarı gençlere Allah sabır versin.

Karşılaşmanın orta hakemi Muhittin Boşat, Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim ve Fenerbahçe'nin teknik direktörü ise Zeman'dı.

Galatasaray sahaya, Mehmet Bölükbaşı, Fatih Akyel, Capone, Gheorghe Popescu, Emre Belözoğlu, Ergün Penbe, Okan Buruk, Suat Kaya, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Marcio onbiriyle çıkmıştı.

Fenerbahçe ise Rüştü Reçber, Mustafa Doğan, Alpay Özalan, Samuel Johnson, Abdullah Ercan, Tayfun Korkut, Kemalettin Şentürk, Metin Diyadin, Mosheou, Preko, Moldovan onbiriyle oynadı.

Günümüzün Başakşehir oyuncusu, Fenerbahçelisi Emre Belözoğlu, henüz Galatasaray'da oynuyordu.

Fenerbahçe Stadı'nın yeniden inşa edildiği yıllardı, tribünlerin birer birer yıkılıp, inşa edildiği dönemdi. Galatasaray, ilk yarıda rüzgarı arkasına almıştı. 20. dakikada Hasan Şaş ile 1-0 öne geçti. 30. dakikada Marcio skoru 2-0'a getiren golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe, 51. dakikada Moldovan'ın ayağından bulduğu golle durumu 2-1 yaptı. Ama Moldovan öyle bir gol attı ki, Galatasaray'ın galibiyeti unutuldu desek yeri var.


17.03.2018 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın