Göçmen olup göçmenleri beğenememek

Şimdi bunu okumaya başlayanların aklına ilk bizim Balkan göçmenleri vs. gelebilir, onlardan bahsetmiyorum.

Benim kafaya taktıklarım, özellikle Hindistan, Pakistan, İran gibi ülkelerden Batılı ülkelere göç edip, orada yaşadıkça orada yaşayan diğer göçmenleri beğenemeyen insanlar.

Benim böyle bir müşterim vardı, adamın telefondaki aksanından şakır şakır anlaşılıyor, adam aslen Hintli. Neyse İngilizce konuşuyoruz, adama açıklıyorum filan, anlattıklarım adamın işine gelmiyor, bizim sattığımız paketi kendince yorumlamaya çalışıyor filan, ben de yok diyorum o öyle değil böyle oluyor vs. Bu en sonunda içindeki pisliği kustu, "sen beni anlamıyorsun çünkü ana dilin İngilizce değil, ben ana dili İngilizce olan biriyle görüşmek istiyorum." Hah dedim, şimdi sıçtım çarkına.

Benimle aynı işi yapan İskoç bir arkadaş daha var iki masa ötemde, bilenler bilir, İskoçların İngilizce konuşması da ağır mı ağırdır, anlaması bir o kadar zor. "Abi" dedim, "sana birini paslıyorum, ana dili İngilizce olan birini istiyormuş", o da "gönder dedi konuşayım ben onunla İngilizce". Neyse bunlar bir iki hafta takıldı, yine yol alamamışlar, baktım bu müşteri bana email yazıyor, sana dönme şansım olur mu filan yazmış, yok dedim çok meşgulüm.

Neyse, aynı model bir de İranlı tanıdım, adam İngilizden çok İngilizci. Kendisi göçmen olarak takım lideri olmuş, diğer göçmenleri işe almıyor, İngilizceleri iyi değil diye eliyor filan. Ulan dedim seni değil seni orada yönetici yapanı zaten.
26.10.2017 dombili
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın