Hades Star oyunu ile ilgili bilgiler, oynayanlar için öneriler

Kendimi bildim bileli oyunlar hoşuma gider, özellikle de içinde kaynak yönetimi ve strateji geçiyorsa, bu oyunların başında saatler geçirebilirim. Tabi okul yılları vs. bitip işe başlayınca, evlilik, iş güç derken eskisi kadar oyun oynamıyorum, ama bu tabi ki değiştiğim anlamına gelmiyor!

Bunun bir sonucu olarak, uzun zamandır cep telefonumdan zaman zaman gözümün ucuyla da olsa oynayabileceğim bir oyun arıyordum. Sanıyorum aradığım oyunu buldum. Oyunun adı Hades' Star.

Oyun kısaca kurgu bilim ortamında gelişiyor, gelecekte bir zamanda, vali gibi bir şey olarak belirli bir yıldız sistemini idare etmek üzere oyuna başlıyorsunuz.

OYUNUN KONUSU

Oyuna bir gezegen ve yörüngesindeki iki uydu ile başlıyorsunuz. İşiniz, başladığınız gezegenler ve filonuzla, daha çok gezegen bulmak, daha çok gemi yapmak, ticaret yapmak, buradan elde ettiğiniz gelirle de imparatorluğunuzu güçlendirmek. Yeni teknolojiler bulmak, başka oyuncularla işbirliği yapmak (henüz doğrudan "savaşmak" diye bir şey yok, ama insanlara gıcık vermeyi seven bir psikopatsanız, onları dolaylı yoldan rahatsız etmenin yolları var).

OYUNDAKİ KAVRAMLAR

Krediler: Oyunda "Credits" olarak geçiyor. Oyundaki ana para. Kargoları yerine ulaştırdıkça, uzayda bulduğunuz "buluntu"ları inceledikçe ya da geri dönüşümle parçaladıkça, gezegenlerinizden her saat çok küçük bir miktarda kredi elde edebilirsiniz. Oyunda yeni gezegenleri kolonize ederken, seviyelerini yükseltirken, yeni gemiler yaparken ya da gemilere yeni parçalar takarken, gemilerin ve uzay istasyonlarının seviyelerini yükseltirken hep kredi kullanıyorsunuz.

Hidrojen: Oyunda "Hydrogen" olarak geçiyor. Gemileri hareket ettirmek, ışınlamak ve bazı özelliklerini aktive etmek için yakıt olarak bunu kullanıyorsunuz.

Kristaller: Oyunda "Crystals" olarak geçiyor. Hemen her cep telefonu oyununda olduğu gibi, olayları hızlandırmak için gerçek parayla alabildiğiniz para birimi. Zaman zaman bazı kargoları taşıma karşılığı ödül olarak da alıyorsunuz.

Gezegenler: Oyunda "Planets" olarak geçiyor. Seviyesi arttırılabilen öğeler. Sanırım en fazla 20. seviyeye kadar çıkarabiliyorsunuz. Uyduların seviyesi diye bir şey yok, yalnızca ticari değerleri var.

Kargolar: Oyunda "Shipments" olarak geçiyor. Her saat, her gezegen, özelliklerine göre belli bir adette kargo oluşturuyor. Bu kargo ya diğer gezegenlere ya da Ticaret İstasyonlarına taşınmalı ve taşındıklarında, size kredi veriyorlar.

Kısa mesafeli tarayıcı: Oyunda "Short Range Scanner" olarak geçiyor. Bununla altıgenler şeklinde organize edilmiş yıldız sisteminizdeki diğer "sektörleri" tarayabiliyorsunuz. Her tarayıcı yalnızca dokunduğu diğer altıgenleri tarayabiliyor! Ayrıca tarayıcıları hareket ettiremiyorsunuz, bu nedenle iyi bir planlama yapmalı tarayı adedinizi minimumda tutmaya çalışmalısınız, yoksa oyunun ilerleyen aşamalarında tarayıcı seviyesini yükseltme maliyeti inanılmaz artabilir ve imkansız hale gelebilir. İyi bir planlama ile 12 tarayıcı ile oyun sonuna gelebilirsiniz.

Kırmızı yıldız tarayıcısı: Oyunda "Red star scanner" olarak geçiyor. Oyunun en enteresan özelliği. 15 dakikalığına açık kalacak bir geçit açıyor ve başka bir sisteme ışınlanıyorsunuz. Burada genellikle oyunda "Cerberus" olarak geçen düşman gemileriyle karşılaşıyor ve onların gezegenlerindeki "buluntuları" kendi yıldız sisteminize getiriyorsunuz. Daha sonra bunları inceliyor ve kaynak, teknolojiler elde ediyorsunuz.

Araştırma istasyonu: Oyunda "Research Station" olarak geçiyor. Kırmızı yıldız geçitlerinden getirdiğiniz buluntuları buraya getiriyorsunuz ve burada teker teker inceliyorsunuz.

Tersane: Oyunda "Shipyard" olarak geçiyor. Gemileri burada inşa ediyor ve seviyelerini burada yükseltiyorsunuz.

Diplomasi istasyonu: Oyunda "Diplomacy Station" olarak geçiyor. Güvendiğiniz arkadaşlarınızla birbirinizin yıldız sistemlerinde yük taşımacılığı, hidrojen madenciliği yapmanıza olanak veriyor.

Ticaret merkezi: Oyunda "Trade Station" olarak geçiyor. İçinde gezegen olmayan sektörlerde ticaret merkezi kurmanıza olanak veriyor. Bu merkezler de kargo oluşturuyor ve kargo kabul ediyor, yani daha çok kredi anlamına geliyorlar. Ama yerine siz karar verebildiğiniz için daha da enteresan olabiliyorlar.

Işınlanma hattı merkezi: Oyunda "Warp lane hub" olarak geçiyor. Günlük belirli bir hidrojen bedeli ile bunları aktif hale getirdiğinizde, iki nokta arasında hiç hidrojen harcamadan gemilerinizi ışınlayabiliyorsunuz.

Zaman içerisinde bu başlığa daha detaylı öneriler de koyacağım ama en önemli önerimi şimdiden yapayım. Önünüze gelen her teknolojinin seviyesini yükseltmeyin! Her teknoloji iyileştirmesi gemilerinizin harcadığı hidrojeni arttırır ve zamansız yaptığınız iyileştirmeler size yarardan çok zarar verebilir! İyi hesap yapın, çünkü burada hata yaparsanız kolayca geri dönemiyorsunuz, bunu telafi etmek zaman alabiliyor.
29.10.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın