Hakkı Keskin kimdir

Vatan Partisi genel başkan yardımcılığı görevini yürütürken 5 Temmuz 2017 tarihinde partisinden istifa ederek bir kez daha gündeme gelmiştir. Peki Hakkı Keskin kimdir?

1943 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Keskin, lise eğitimini Erzincan'da tamamladıktan sonra, Almanya'ya göç etmiş ve Berlin Özgür Üniversitesi'nde siyaset bilimi üzerine doktora yapmıştır. Türkiye'ye dönerek bir süre başbakan Bülent Ecevit'in danışmanlığını yapan Keskin, 1980 yılında akademik çalışmalarını sürdürmek üzere Almanya'ya dönmüştür. 1982 yılında Uygulamalı Hamburg Üniversitesi Sosyal Pedagoji Fakültesi’nde Siyasal Bilgiler ve Göç Politikası üzerine profesor ünvanı almıştır.

1993 yılında Almanya Sosyal Demokrat Partisi adayı olarak girdiği seçimlerde, Almanya'da milletvekili seçilen ilk Türk kökenli yurttaş olarak Hamburg Eyalet Parlamentosu milletvekili oldu. 1997 seçimlerinde kendi isteğiyle aday olmayan Keskin, 2005 seçimlerinde Sol Parti adayı olarak katıldıgı seçimlerde Federal Almanya Parlamentosu milletvekilliğine seçildi.

Hakkı Keskin, Aralık 1995'te Almanya Türk Toplumu'nun kurucu üyeleri arasında yer almış ve 2005 yılına kadar genel başkanlığını yürütmüştür.

Vatan Partisi genel başkanı Doğu Perinçek ile, Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yürütülen adalet yürüyüşü ile ilgili fikir ayrılığına düştüğü için, yürütmekte oldugu genel başkan yardımcılığı görevi ve Vatan Partisi üyeliğinden 5 Temmuz 2017 günü istifa etmiştir.

Prof Dr. Hakkı Keskin, iki kız çocugu babasıdır.
05.07.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın