Hallederiz abi

Bunu duyduysanız, işler kötüye gidiyor anlamı çıkmaz, işler çok kötüye gidiyor anlamı çıkar.

Türkiye'de bu sözü duyduysanız, biliniz ki başınız belada.

Diyelim ki mutfak yaptıracaksınız, iki duvar arası 324 cm ama mimarın yaptığı çizim 335 cm genişlikte. Mimarı uyardınız, bu sığmaz diye. Mimar sihirli ifadeyi kullandı. "Hallederiz abi". O an bittiniz. Hayatta sığmaz, ve halledilemez.

Bilgisayarınız yavaş çalışıyor. Teknik servis elemanı geldiğinde şikayetinizi belirttiniz. "Antivirüs yazılımı çok kasıyor, onu kaldıralım" dedi. Siz virüs bulaşır diye kaygılandınız. Sihirli açıklama geldi. "Hallederiz abi". Bittiğiniz andır. O bilgisayara virüs de bulaşır, format da atılır, üç senelik verileriniz havaya da uçar.

Asansör gürültü yapıyor, hoşunuza gitmeyen sesler çıkarıyor. Teknik servisi aradınız. Eleman geldi. Durumu anlattınız. Bomba açıklama geldi. "Hallederiz abi". Asansöre elveda diyeceğiniz andır. O asansör düşer de, kat arasında da kalır, her şey olur.

Bankaya gittiniz. Hatalı bir ücretlendirme ile ilgili rahatsızlığınızı bildirdiniz. Bankacı sizin çocukluk arkadaşınız. Yardımcı olacağından eminsiniz. "Hallederiz abi" dedi. O paranın iadesini bırak, beş kere daha çekmezlerse n'olayım.

Havaalanında kontuara yaklaştınız, check-in yapacaksınız. İçinizden pencere kenarında oturmak geçti, görevliye söylediniz. "Hallederiz abi" devreye girdi. Hayırlı olsun, pencereye en uzak koltuktasınız.
17.07.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın