Havai Fişek Görgüsüzlüğü

Anlamadığım ve saçma bulduğum şey şu:
Arkasına "gösteri" gibi iddialı bir ek alan havai fişek gösterisi 20sn sürmüyor Allah sizi inandırsın!10 tane gayet boktan havai fişek patlatacaksan hiç patlatma ulan! Milleti rahatsız ettiğine yazık . Ayrıca bilmeden kuşların katili olabiliyorsun.
Bu havai fişek mevzusuna iyice taktım kafayı. Ulen her önüne gelen o boktan havai fişekler den nasıl satın alır maytap ,kızkaçıran alır gibi aklım almıyor! Satış serbest anasını satiim. Ne denetleme var ne bi şey. Çin malı zaten hepsi. Tamam. Havai Fişek olayını Çinliler bulmuş olabilir. Ama sonuçta tehlike arz eden birşey bu.
Bakın bugün itibari ile İzmir il sınırları içerisinde valilik izni olmadan havai fişek patlatmak falan yasak. İzin alıyorsun paşa paşa, ve de bu konuda uzman birini tutuyorsun ki patlatsın.
Bu izin konusu da göreceli bence. Her giden izin alamamalı.
Bu konuya niye takığım? Misal bendeniz Mersin' de şehrin 7-8 km kadar dışında gayet sessiz , çam ormanları arasına zamanında yapılmış huzurlu bir sitede oturuyorum. Fakat seneler içerisinde bazı yapılaşmalar olmuş ve bunlardan biri de çakma kır düğünü yapmaya çalışan bir restoran. Sitenin hemen karşısında 100 mt falan mesafede. Havalar ısınıp yaylar gevşeyince başlıyor düğünler birader. Her gün... Her gün düğün. Civarda ses seda yok... Komşum çeşmeyi açsa çağlayan gibi su sesi geliyor öyle sessiz ortam var ama her gece düğün var arkadaş! Kapı pencere açılmıyor. Tamam zaten sıcaktan açmıyoruz da..... Klima çalışıyor falan... Fakat birader, çocuk uyuyor yahu! Bebe daha ya! Akşam 9 dedi mi uyumuş sabi. Henüz 1 saat geçmiş geçmemiş, başlıyor bu boktan havai fişek mevzuları! 10 tane havai fişek ne kadar boktan da olsa yankım yankım yankılanıyor ulan! Çocuk ağlayarak uyanıyor..! Bildiğin travma olacak bebede. !!!
Yasaklayın kardeşim! Zorlaştırın ya da.. Nedir bu saygısızlık nedir bu rezalet.!?
Pöfff.!!!
01.08.2017 Bourbonur
2 2
Bizim oğlan da aynı problemi yaşadı. Bebeğimiz zaten zar zor uyuyor, bu dünyaya zar zor adapte oluyor. Kendimizi yırtıp uyutuyoruz. Küüüüt, birisinin bilmem nesini kutlamak için havai fişekler. Çocuk şaşkın şaşkın uyanıyor, korkudan titriyor. Zar zor sakinleştiriyoruz. Yine uyutmayı başarıyoruz falan. Aynı adam ikinci parti havai fişekleri patlatıyor. Çocuk yine uyanıyor.

Yazık değil mi bu bebeğe?
01.08.2017 Geni
2
İzmir varoşlarının bitmeyen çilesidir. Yaz aylarında Cuma, Cumartesi, Pazar ve hatta Pazartesi akşamları bile düğün yapılır. Gündüz korna çalarak dolaşan düğün konvoylarına küfredersin, akşam olduğunda başlayan halay müziği işkencesi kıytırık havai fişeklerle gece yarısına kadar devam eder.
02.08.2017 huso
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın