Her gelen neslin yemek yapma konusunda daha beceriksiz olması sorunsalı

Bu aralar özellikle birlikte çalıştığım kişiler arasında 30 yaşın altında pek çok kişi olduğu için bunu çok daha net görebiliyorum. Gelen her nesil bu yemek yapma konusunda daha da beceriksiz, daha da rezil oluyor.

80'lerde doğmuş biri olarak, bir önceki nesille aramızdaki fark zaten muazzam ve utanç verici, ama öte yandan benden 10-15 yaş küçük kişilere baktığımda, ki kabaca en küçüğü üniversitede olanlara denk geliyor, durum daha da vahim bir hal alıyor. Bizim en beceriksizimiz gene körili bir tavuk, ne bileyim salçalı bir sosis yapıp, yanına pilavdı, makarnaydı, mükellef olmasa da bir salataydı bir sofra kurar. 90'larda doğanlar annesinin yaptığı köfteyi içine koymak için ekmeği bile ortadan ikiye ayıramıyor.

Bir de şu tribe çok gıcık kapıyorum: "Ben hayata yemek pişirmeye mi geldim?"

Neye geldin arkadaş, kansere çare mi buluyorsun, start-up kurdun Facebook mu oluyorsun, zenginsin de altında yat var, koy koy geziyor musun? Otur bari yemeğini kendin yap, hem cebine katkısı olsun hem sağlığına.

Bir de yemek yapamayacak kadar meşgul olduğunu söyleyip, sağlıklı besleneceğim diye lokanta, menü beğenemeyenler var. Kusura bakma kardeş, yediğine de o kadar özen göstermek istiyorsun, popoyu iki sıkıp yemek yapmaya başlayacaksın. Zaten bulaşık makinesi var, evlere doğalgaz gelmiş, canavar gazlı fırınlar var. At iki kaynat, fırınla, karabiberi tuzu tamam zaten, çok da kasacak bir şey yok, triplere girmeye hiç gerek yok.
05.11.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın