Hesaplı Tayland Tatil Deneyimi - (Ağustos - Eylül 2017)

Tropik bir cennet olan bu ülkede ucuz tatil yapabilmek için en önemli kalemlerden biri ucuz uçak bileti alabilmektir. Bu konuyu THY ve Adios Premium kart kampanyalarını birleştirerek İstanbul-Phuket arasını gidiş-dönüş 1000 TL olarak satın aldık. Bundan sonra tek yapmamız gereken hayallerimizi süsleyen adalarda kaç gün kalabileceğimiz ve bu süreçte ne kadar daha paraya ihtiyacımızın hesaplanmasıydı.

İstanbul’da Kredi kartımızın ikramı olan Primeclass Lounge da keyifli bir bekleyişten sonra uçağa geçtik, Uzun uçuşlar da uçak içi ikramlar sınırsız alkollü ve alkolsüz içecekleri tadarken koltuğunuzdaki ekrandan en son çıkmış film, müzik ve medya eşliğinde 10 saatlik yolculuğun nasıl geçtiğini anlamadan kaptanımız Phuket için alçaldığımızı ve 20 dk. İçinde inmiş olacağımızı iletti.

Phukete inişten hemen sonra 100 dolarımızı Tayland Bahtına çevirip, ardından Havaalanı içerisinde satışı yapılan haftalık veya aylık olarak, Telefon ve internet ihtiyacınızı karşılayacak Turist Sim Kartlarından aldık. 1 Aylık sınırsız internet olanı 699 Baht (yaklaşık 70 TL) ödedikten sonra Patong için Mini Bus biletlerimizi kişi başı 180 Baht (Yaklaşık 18 TL) olarak satın aldık. Otel içinde benim kullandığım hotels.com sitesinden gecelik 30 TL olan MVC Patong House’a 3 gece rezervasyon yaptırdığımı belirtmeden geçmeyelim. İlk gün bana göre en iyi yemekleri olan Pad Thai ve papaya salad ile özlemimi giderdim. Akşam da kendime Garlic Beef ve pilav ile enfes bir ziyafet çektim. Bu yiyecekler için ödeyeceğiniz max. Para içecek dahil kişibaşı 20-25 tl yi geçmez. Phuket te her yerde tur satıcılarıyla karşılaşacaksınız ve ertesi günün programını bunlardan alacağınız yemek dahil paket programlarla yapıyorsunuz. Ben içinde 10 km uzunluğunda harika bir Rafting olan pakete 1200 Baht (120 TL) ödeme yaptım Oldukça keyifli ve eğlenceli anlar geçirdik Şunu unutmayın sokakta göreceğiniz her satıcıyla mutlaka pazarlık yapmak zorundasınız.

Bu bölgede konakladığımız 3 gecenin sonunda Mini Bus ve Feribot ile 325 Baht karşılığında Phi Phi adasına geçtik ve 4 gecede burada kalıp bu mükemmel adanın inanılmaz atmosferini, Gün doğumunu, gün batımını harika havuzlarını ve manzarasını doyasıya yaşadık. Mutlaka yapılması gerekenler adanın en yükseğinde bulunan ViewPoint noktasına çıkmak, Gece ateş gösterileri eşliğinde beach partilere katılmak, Long beach de yüzmek,Işık saçan Planktonlarla gece yüzmek, Trekking ve Boat rail ile National park korumasında olan yakın çevredeki kumsalları ve sahilleri keşfetmek. Leonardo Di Caprio’nun The Beach adlı filmi bu bölgede çekilmiş(Maya Bay).

Bu adaya gözlerimiz arkamızda kalarak istemeye istemeye veda ederken o gece Full Moon partisinin yapılacağı Koh Phangan adasına doğru yola çıkmış bulunmaktayız. Ortalama 8 saat süren yolculuğumuzun ardından adaya ayak basar basmaz ilk işimiz 5 dolar gibi bir fiyata Motor kiralamak oldu. Bu noktada Motorunuzun fotolarını çekip varsa çizikleri kayıt altına almanız sizin hayrınıza olur. Full moon parti, Dolunay olduğunda bütün gençlerin bir plajda ateş gösterileri ve çok yüksek ses sistemleriyle dans edip, kovalarla içki tükettikleri sabaha kadar süren bir plaj partisi ve sanırım dünyada yapılan en büyük plaj partisi. Yeni kuşak gençleri bir müddet izleyip müzikten keyif aldıktan sonra gece yarısını 2 saat geçe otelimizde dinlenmeye karar veriyoruz ve bana göre Koh Phi Phi plaj partisi daha az katılımıyla hem daha elit hem daha mükemmeldi. Bu partide adım atacak yer yoktu.

Ertesi gün merkezdeki otelimizi boşaltıp adanın arkasına motorla geçerek hayatımın en güzel koyunda 3 gece daha denize sıfır bir Bungalov da konaklıyoruz The Bottle Beach. Bungalovumuzun önünde 2 adet hamak ve seyrine doyamadığınız bir manzara hesabımızda sadece 2 gece konaklamak olan bu koyda 3 gece kalarak yine keşke gitmek zorunda olmasak 1 ay daha burada kalabilsek diyerek bu adadan da ayrılıyoruz.
Yeni rotamız Balayların vazgeçilmezi, harika koylarıyla Koh Samui adası. Bu ada çok daha kalabalık ve tabi konaklaması daha da pahalı olduğundan kiraladığımız motor ile en merkezi ve en ucuz bir kapsül otelde oda tutuyoruz. İlk kez deneyimlediğimiz P168 otel sadece 6 m2 bir alana tv ve yatak sığdırmış ve 2 kişi kahvaltı dahil 60 TL den rezervasyon kabul ediyordu. Önce tereddüt ettiğim ama ardından temizlik ve rahatlık konusunda sıkıntı yaşamadığım bu otelden de oldukça memnun kaldım. Çok uzattım farkındayım Sonuç olarak 3 gece Koh samui ardından Krabi ve tekrar Phuket yaparak ülkemize dönüş yaptık.

Gezi fotoğrafları için özel mesaj göndebilirsiniz.
19.09.2017 Plutonium
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın