İngilizce öğrenmenin yolları

Günümüzdeki en geçerli dil olan İngilizce'yi öğrenmek ya da okulda, kurslarda aldığımız eğitimi pekiştirmek için birkaç yöntem önerebilirim:

1. İngilizce dizileri orjinal dilinde, yani İngilizce izlemek ve aynı anda İNGİLİZCE altyazı açmak.

Bu benim İngilizce öğrenmemde en çok fayda sağlayan şey olmuştur. Özellikle dinleme ve konuşma pratiği konusunda bundan daha etkili bir alıştırma olabileceğini düşünmüyorum. Ne yazık ki etrafımda İngilizce öğrenmeye çalışan hemen herkesin, İngilizce dizileri Türkçe altyazılarla izlediklerini görüyorum. Hayal edebileceğimiz üzere, bu kağıt üzerinde belki işe yarama şansı olan bir deneme, ama pratikte hiçbir anlamı yok. Neden derseniz, açıklaması çok basit. Türkçe nihayetinde bizim ana dilimiz ve anlamak için bizim hiçbir çaba sarf etmemize gerek yok. Haliyle, diziyi izlerken Türkçe altyazılarla takip ederseniz, kısa zamanda konuşulan İngilizceyi takip etmeyi bırakıyorsunuz ve konuyu görüntülerden, konuşmaları da Türkçe altyazıdan anlayarak İngilizce'yi tamamen devre dışı bırakıyorsunuz, dolayısıyla bu yaptığınız İngilizce öğrenme açısından hiçbir işe yaramıyor.

2. İyi şöhretli Amerikan ya da İngiliz gazetelerinden ya da haber kaynaklarından Türkçe'sini zaten okumuş olduğunuz, ya da hakkında bilgi sahibi olduğunuz haberleri okumak

Zaman zaman İngilizce öğrenmeye çalışan tanıdıklarımın "bu sefer bu işi çözeceğim anam avradım olsun" diyerekten hızlı bir şekilde, CNN olsun, BBC olsun, ne bileyim Reuters olsun haberleri okumaya girişiyorlar, ancak kısa zamanda buralarda kullanılan dile kendilerini yabancı hissediyorlar ve pes ediyorlar. Hep aynı hikaye, hep aynı hikaye. Ama bunun çok basit bir çaresi var, o da bu sitelere gidip rastgele, hayatınızda bir kere bile duymadığınız insanlar ya da konularla ilgili bir şeyler okumak yerine, sizin kendi gündeminizin parçası olan haberler okumak. Örneğin CNN'e gidip, Türkiye'deki güncel siyasi konularla ilgili haberleri ya da yorumları okuyabilirsiniz. Böylece harcadığınız zaman, konuyu anlamak ile değil, İngilizcenizi geliştirmek ile ilgili olacaktır. Konuyu zaten bildiğiniz için, anlamını bilmediğiniz kelimeleri ya da çok aşina olmadığınız kullanımları bile rahatlıkla bir sözlük yardımı olmadan, yazının gelişinden çıkarabilirsiniz.
12.08.2017 dombili
2
Bence bu yöntemler ingilizce öğrenmekten çok ingilizcesini geliştirmek için etkili olan yöntemler. İngilizceyi bence öğrenmenin en iyi yolu Anadolu Lisesi gibi ingilizce eğitim veren bir okulda okumak :)
13.08.2017 rizasirman
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın