Irma Kasırgası

Virgin Adaları'nda büyük yıkıma neden olan, tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası Irma yoluna devam ediyor.

Kasırga Karayipler'de geçtiği adaları yerle bir etti. Şu ana kadar 1milyon 200 bin kişi etkilendi. Kasırga sona erdiğinde toplamda yaklaşık 26 milyon kişinin etkikeneceği tahmin ediliyor. Şu ana kadar 26 kişi hayatını kaybetti. Kasırga Küba'nın kuzeyine ulaştı. Kübalılar kendi imkanlarıyla kasırgaya hazırlandılar. Irma Kasırgası 300 km hızla ilerlemekteydi fakat karaya ulaşınca hızı düştü ve 5 . Kategoriden 4. Kategoriye alındı. Yine de yıkıcı olacağı belirtiliyor . Haftasonu ABD'nin Florida eyaletine doğru ilerlemesi bekleniyor.

ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu da (FEDA), kasırganın vurduğu yerlerde yıkıcı olacağı uyarısında bulundu.

Florida' da yarım milyon kişiden evlerini terk etmelerinin istendi. Günlerce elektriksiz kalabileceği belirtiliyor. Bazı adalarda dalga boyları 11 metrenin üzerine çıktı. Salgın hastalıkların olabileceği ve önlem alınması gerektiği belirtiliyor. Kasırga geçtiği çoğu yerde sel olayları meydana getirdi. Bazı yerlerin altyapıları tamamen yok oldu ve yaşanmaz hale geldi. İnsani yardımların ulaştırılması konusunda güçlükler yaşanmakta.
08.09.2017 Bourbonur
1
Kasırga Florida' ya ilerlemeye devam ediyor. Etkisi azaldı ve 3.kategoriye düşürüldüğü ifade edilse de kıyıya yaklaştığında yeniden şiddetini arttıracağı belirtiliyor. Şimdiye kadar toplamda 7 milyon kişi tahliye edildi. ATM lerde yoğun para çekme işlemleri gerçekleştiğinden nakit sıkıntısı baş gösterdi. Ayrıca petrol istasyonlarında inanılmaz yoğunluklar yaşanmakta. Daha şimdiden 25 bin civarında aboneye elektrik verilemiyor. Tahliye için bazı yerlerde havalimanı seçeneği artık kalmadı. Uçuşlar durduruldu. Nefesler tutuldu...
09.09.2017 Bourbonur
Ünlü sinema oyuncusu Ahu Tuğba, Miami'de yaşayan kızı Anjelik'e ulaşamadığını kamuoyu ile paylaştı. En kısa zamanda birbirlerine kavuşmalarını dileyelim.
11.09.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın