İşe alım uzmanı

İş gücünün, daha önceden belirlenmiş standart şeyleri yapan, adeta "canlı makineler" olmaktan yavaş yavaş çıkmasıyla birlikte, özellikle daha büyük şirketlerin işe alım süreçleri de farklılaşmaya başladı. Büyük şirketler, işe alım süreçlerini insan kaynakları uzmanları ile değil, işe alım uzmanı ünvanıyla çalıştırdıkları kişiler üzerinden yönetmeye başladılar.

Günümüzde, günde 50-100 kere filanca işi yapacak "eleman" ilanları yerine, daha çok değer katacak, daha birikimli çalışanlar aranmakta. Bu kişiler, herhangi bir fabrikadaki herhangi bir montaj hattında aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak yerine, pozisyonları gereği yaratıcı olmaları gereken noktalarda işe alınacakları için, çok daha iyi bir değerlendirme süreciyle işe alınmaları gerekiyor.

Bu nedenle, işe alım yaklaşımı "eleman aranıyor" ile sınırlı İnsan Kaynakları departmanları yerine, işin ve adayların niteliklerini bir arada tartıp, en uygun kombinasyonları bir araya getirmeyi hedefleyen işe alım uzmanlarının ortaya çıkması son derece olumlu bir gelişme. Modern ekonomide, bir çalışanın işe başladığı gün ne değer katacağı kadar, iki, üç ya da beş yıl vadelerle de kuruma nasıl bir katkı sağlayabileceği çok önemli bir etken. Bütün bunları, hem bordro ve özlük hakları denizinde boğulan, hem de her iş için yüzlerce özgeçmiş alan İnsan Kaynakları uzmanlarından beklemek hem haksızlık, hem de verimsizlik.

İşin evrensel boyutundan ötürü, işletme mezunu genç arkadaşların, işe alım uzmanı pozisyonunu değelendirmelerinde büyük fayda görüyorum. Hem kurumsal ortamda, hem de bağımsız olarak benzer kariyer hedefleri ve gelir seviyesini yakalayabileceğiniz nadir işlerden olarak görüyorum.
26.03.2018 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın