İspanya - Rusya - 1 Temmuz 2018

Kupanın favori ekiplerinden İspanya, 2. turda ev sahibi Rusya ile Moskova'da, Luzhniki Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Kupalarda her zaman için, ev sahibi ile oynamak çok zordur. Bu kural, bu maçta da bozulmadı.

Turu geçmek için çok istekli başlayan İspanya, baskılı futbolunun meyvesini henüz 11. dakikada Sergei Ignashevich'in kendi kalesine attığı golle aldı. Erken gelen gole karşın, Rusya oyun disiplininden kopmadı. Stadı dolduran ateşli Rus taraftarların da verdiği destekten faydalanan Rus futbolcular, aradıkları beraberlik golüne 41. dakikada Artem Dzyuba'nın penaltı vuruşuyla ulaştılar. Gerard Pique'nin topa elle müdahalesine hakem penaltı vermişti.

İlk yarısı 1-1 sonuçlanan mücadelenin ikinci yarısı İspanya'nın gol aradığı, Rusya'nın skoru korumaya çalıştığı bir hüviyette geçti. Güneşli geçen ilk yarıdan sonra ikinci yarıda başlayan ve şiddetini arttıran yağmur, Rusya lehine küçük de olsa bir avantaj oluşturdu. Taraflar ikinci yarıda gole ulaşamadı ve 90 dakikalık süre, 1-1 sona erdi.

Uzatma bölümleri, ikinci yarının devam gibiydi. Pozisyon ve gol yaşanmadı. 1-1'lik eşitlik bozulmadığı için penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı vuruşlarında, Rusya kalecisi Igor Akinfeev üstün bir performans ortaya koydu ve adeta turu Rusya'ya getiren isim oldu. Özellikle Iago Aspas'ın penaltı vuruşunda kendisi bir köşeye, top diğer köşeye giderken topu ayağıyla çıkarışı, futbolseverlerin yıllarca aklından çıkmayacak bir sahne olarak belleklerde yerini aldı.

Normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 biten karşılaşmada turu geçen taraf penaltı atışları sonucu Rusya oldu ve rakibini öğrenmek için Hırvatistan - Danimarka maçı galibini beklemeye başladı.

05.07.2018 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın