İyi Aile Çocuğu (Film)

1978 yapımı başarılı bir çalışma. Filmde başrolleri Kemal Sunal ve Kemal Sunal oynuyor desek yanlış olmaz. Efsane oyuncumuz Kemal Sunal, bu filmde birbirinden ayrı ve çok farklı karakterlerde büyüyen ikiz kardeşleri ayrı ayrı canlandırıyor. Bir filmde bir karakteri oynamak zor iken, iki karakteri aynı anda bu kadar başarıyla canlandırmak ancak Kemal Sunal gibi bir değerin başarabileceği bir iş olmalı. Kemal ve Cemal rollerindeki Kemal Sunal'a, Oya rolünde Harika Avcı, Ferdane rolünde Sevil Üstekin eşlik ediyor. Diğer karakterlerde Ali Şen, Nubar Teziyan, Açelya Aytaç, Saadet Gürses, Renan Fosforoğlu, Çetin Başaran, Yavuz Karakaş rol alıyor. Filmin yönetmenliğini Osman F. Seden yapmış.

Filmde verilen pek çok sosyal mesaj var. Kan davasının ne kadar kötü olduğu, bebekler gibi savunmasızlara merhamet etmenin kültürümüzdeki yeri, ikiz bebeklerin birbirlerinden farklı ortamlarda yetiştiklerinde nasıl farklı karakterlere sahip olabilecekleri, üç kağıtçının ortak çalıştığı üç kağıtçılar tarafından ihanete uğrayacağı, dürüst insanın eninde sonunda hayat tarafından ödüllendirileceği işlenmiş.

Bir kez daha belirtmekte sakınca yok, birbirinden çok farklı iki karakteri aynı filmde canlandırmak Kemal Sunal'ı çok yüceltmiş. O'nunla birlikte rol alan diğer oyuncular da bu zor görevde kendisine layığıyla destek olmuşlar. Bir başka oyuncuyu bu kadar ön plana çıkaran bir yapımda hepsi elinden geleni yapmış.

31.03.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın