Japonya'da kiralık aile ferdi ve kiralık arkadaş hizmetleri

Her konuda bizleri sürekli şaşırtmaya meraklı olan Japonlar'dan, yine ilginç bir hizmet.

Ishii Yuichi adında bir adam, insanların zaman zaman, içinde bulundukları sosyal ortamlarda yaşadıkları eş dost, tanıdık insan eksikliğini gidermeye dönük olarak, kiralık aile ferdi ve kiralık arkadaş hizmetlerine başlamış.

Diyelim ki serserinin birinden çocuk sahibi olmuş ve terk edilmiş bir kadın var. Yıllar içerisinde kadın yaşamını toparlıyor, çocuğunu büyütüyor ama o ya da bu sebeple çocuğuna babasının itin uğursuzun teki olduğunu söyleyemiyor. Tak gidiyor bu şirkete, babası gibi rol yapacak birini kiralıyor.

Adam bu çocukla arada sırada görüşüyor, bir de hikaye uyduruyorlar, adamın da başka bir ailesi varmış da, o yüzden çok görüşemezmiş de. Bıdı bıdı, ıvır zıvır, çocuğu yemişler anlayacağın. Başka bir yalnız anne de, çocuğu okulda itilip kakılıyor diye zaman zaman boy göstersin diye bunu kiralamış, baba kılıklarında.

Başka durumlarda, gey ya da lezbiyen kişiler, ailelerinden bunu saklamak için karşı cinsten biriyle evleniyor gibi bir evlilik organize ediyorlarmış. Bir tarafın 50 arkadaşla birlikte düğüne katılması 2 milyon yen filanmış, yani kabaca 20 bin dolar, birkaç saat için fena para değil.
14.11.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın