Öncelikle kahvenizin kahve presinde kullanılmaya uygun öğütülmüş olması gerekir, uygun irilikte kahve, alacağınız tadı iyileştirecektir. (bkz: Kahve presi ile hazırlanan kahvenin farkı nedir?)
- Kahvenizi kahve presine koyun (yaklaşık 200 ml. suya 7-10 gr. kahve denk gelecek biçimde)
- Kalitesi yüksek bir suyu kaynatıp, bunu 1-2 dakika bekletin (yani dökerken kaynar olmasın)
- 1-2 dakika beklettiğiniz suyu kahvenizin üzerine dökün.
- Kahvenizin 3-4 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Eğer kahveniz kahve presinin altına doğru çökmediyse, kahveniz kötü kalite ya da çok beklemiş olabilir, tadı çok güzel olmayacaktır.
- Kahve presinizin dalgıcını yavaşça aşağıya ittirin.
- Kahvenizi fincanınıza döküp tadını çıkarın.
- Kimileri için kahveyi içtikten sonra kahve presini temizlemek bir mesele olabilir, üşeniyorsanız kağıt filtreli yöntemleri tercih edebilirsiniz.
07.01.2018 dombili