Kapalı yerde sigara yasağı ve sonuçları

Sigara içmeyen ve sigaradan tiksinen birisi olarak, özellikle kapalı yerlerde sigara içilmesinin yasaklanmasının benim hiç de işime gelmediğini fark ettim. Neden derseniz, açıklayayım:

Eskiden çok sigara içilen kafeleri bilir, oralardan uzak dururdum, sigara içenlerin pek takılmadığı yerlere giderdim, açık havayı da sevdiğim için bahçeli kafeleri tercih eder, rahat rahat otururdum. Şimdi, kapalı yerlerde sigara içmenin yasaklanması ile bütün tiryakiler bahçeli kafeleri tercih ediyor ve o güzelim temiz, güneşli havalarda yan masada sigaralarını yakarak keyfimin içine sıçıyorlar.

Benzer bir olayı bir de kaldırımlarda yaşıyorum.

Arkadaş ben kendimi bildim bileli yürümeyi severim. Üniversitede de çok yürürdüm, çalışmaya başladıktan sonra da çok yürüdüm, hala da çok yürürüm. Özellikle şimdi fazla nüfuslu olmayan bir Avrupa şehrinde yaşadığım için yürümek daha da keyifli, geniş kaldırımlar, parklar, vs. Ama bu sigara yasağı nedeniyle o kadar çok insan bir yerden bir yere yürürken sigara yakıyorlar ki, kendimi sürekli sigara dumanı altında yürür buluyorum.

İçmeyin kardeşim şu zıkkımı, damardan ağızdan alınan başka bir meret bulun bizi dumansız bırakın, ne haliniz varsa görün.
07.11.2017 dombili
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın