Kardiyoloji Merkezinde Yapılan Testler

Hafta başında geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle doktorum beni bir kardiyoloji merkezine yönlendirdi. Burada bana yapılan testler ve yapılış şekilleri hakkında kısa bilgiler vereceğim.

İlk olarak bir odaya alıp tansiyonumu ölçtüler. Daha sonra EKG testi için kol ve ayak bileklerimi açıp, göğsüm açık şekilde sırt üstü muayene masasına yatmamı istediler. Bu aşamada kol ve ayak bileklerime bir sprey sıktıktan sonra kıskaç şeklinde alıcılar taktılar. Daha sonra kalp bölgesinin üstüne bir jel sürüp yaklaşık 3-5 tane alıcı taktılar. Yaklaşık bir dakika o pozisyonda bekledikten sonra işlem tamamlandı.

İkinci olarak kardiyoloji uzmanı doktorun odasına girdim. Burada doktor şikayetimin ne olduğunu sorduktan sonra Ekokardiyagrafi olduğunu zannettiğim cihazı kalbimin üzerinde gezdirerek muayene etti. Bu sırada yardımcısına çeşitli rakamlar söylemekteydi. Ne dediğine dair hiçbir fikrim yok, sol yanıma doğru dönük yattığım için ise ekranda neler göründüğünü bilemiyorum. Burada da işlem tamamlanıp odadan ayrıldım.

Efor Testi için koşu bandı bulunan bir odaya alındım. Koşu bandına çıktım ve koluma bir tansiyon aleti bağlayarak tansiyonumu ölçtüler. Ancak sonrasında tansiyon aletini çıkarmadılar, göğüs ve göbeğin üst kısımlarına alıcılar bağladılar. Bu testin bırakmak istediğim zamana kadar devam edeceğini söylediler. Koşu bandı çalışmaya başladı, görevli ekranda grafiklere bakıyordu, bir süre sonra ben yürürken tansiyonumu ölçtü. Cihaz hızlandı, bir süre daha bu şekilde devam etti. Görevli yanma veya ağrı olup olmadığını sordu. Olmadığı için devam ettik, bu işlemde ara ara tansiyon ölçümleri yapıldı. Cihaz ise kademe kademe hızlandı. Görevli son kez yanma veya ağrı olup olmadığını ve devam edip etmeyeceğimi sorduğunda baldır ağrısı nedeniyle devam edemeyeceğimi söyleyip bıraktım.

Tekrar doktorun yanına gittim. Doktor elindeki raporlara baktı ve holter takılması için başka bir odaya gönderdi. Tansiyon Holteri adı verilen koldan ölçüm yapan elektronik tansiyon ölçüm cihazına benzeyen bir cihaz taktılar. Ertesi gün aynı saatte gelmemi söylediler. Cihaz 24 saat üzerimde kalarak düzensiz aralıklarla çalışıp tansiyon bilgilerimi kaydetti. Hatta gece 2-3 defa çalıştığını fark ettim.

Sonuçlar için iki gün sonra gelmemi söylediler ve böylece kardiyoloji merkezindeki maceram şimdilik sona ermişti.
27.02.2018 huso
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın