Kayserispor - Galatasaray 22 Ocak 2018

Hafta içi oynadığı kupa müsabakasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek kupada adını çeyrek finale yazdıran, ligde de 30 puan ve averajla 5. sırada bulunan ligin sürpriz ekibi Kayserispor, sahasında hala sol bek transferi yapamamış Galatasaray'ı ağırlayacak. 22 Ocak Pazartesi TSİ 20:00'de Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda oynanacak müsabakayı Türkiye'nin gururu(!) Cüneyt Çakır yönetecek. Maçı izlemek isteyenlerin Digiturk 77. kanalı(beIN SPORTS 1) açmaları yeterli olacaktır. Ligde kendi evinde Galatasaray'a karşı galibiyeti bulunmayan Kayserispor 8 maçı berabere bitirirken 4 maçı da kaybetti. Galatasaray ise bu deplasmanda oynadığı son 4 maçı da kaybetti. İlginç bir müsabaka bizleri bekliyor.
18.01.2018 Ozgur
Fatih Terim rüzgarları esmeye başladı. Younes Belhanda yedek.
Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Mariano, Denayer, Serdar, Latovlevici, Selçuk, Ndiaye, Feghouli, Yasin, Rodrigues, Eren
Kayserispor'un 11'i: Lung, Lopes, Sapunaru, Kana-Biyik, Atila, Şamil, Badji, Deniz Türüç, Boldrin, Mendes, Umut Bulut.
22.01.2018 Ozgur
İlk tehlikeli atak 2. dakikada Galatasaray'dan geldi. Sağ kanattan Rodriguez'in ortasında top kaleci Lung 'da kaldı. 10. dakika geçilirken Galatasaray topa daha çok hakim olan taraf fakat Kayserispor kaptığı toplarla kontra ataklarda etkili olacak gibi duruyor.
13. dakikada Yasin'in pasında sağdan hareketlenen Rodriguez'in ortasında Eren topu ağlara gönderdi. 0-1( Bu arada pozisyon da ofsaytmış)
19, Dakikada bu sefer Sofiane Feghouli soldan ortaladı biiren yine Eren Derdiyok oldu ve Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi.
24. Dakikada Deniz Türüç'ün düşürülmesi sonucunda ceza sahası tam köşesinden kazanılan serbest vuruşta yine aynı oyuncunun vuruşunda top baraja çarparak Muslera'da kaldı.
29. Dakikada sağ tarafa taç çizgisine yakın bir noktadan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta Feghouli'nin kafası çok az bir farkla auta gitti.
30. Dakikada Umut Bulut hakeme yapığı itiraz sonucunda sarı kart gördü. Çok ta haksız sayılmazdı. Denayer sanki omuzundan çekti gibi.
Kayserispor oyunda dengeyi sağladı ve yavaş yavaş Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı.
Sapunaru'nun kendisini ceza sahası önünde yere atması sonucunda kaybettiği topta Rodriguez 38. dakikada topu üstten dışarı gönderdi.
İlk yarının sonuna 2 dakika eklendi.
İlk yarı sonucu Kayserspor : 0 - Galatasaray : 2
22.01.2018 Ozgur
Kayserispor ikicnci yarıya Atila uran'ın yerine William ve Boldrin'in yerine de Güray Vural'ı alarak ve baskılı başladı.
50. Dakikada Feghouli'nin şutunda kaleci Lung başarılıydı. Güra'ın orasında Fernando Muslera sahneye çıktı ve skoru 1-2 'ye getirdi. Böylece Umut Bulut bu sezonki 10. golüne imza attı.
Kayserispor baskısı devam ediyor. 57. dakikada Ryan Mendes'in şutu az farkla dışarı gitti.
59. dakikada kullanılan köşe vuruşundan gelen kafa vuruşunu Muslera tekrar kornere gönderdi. Aynı dakikada Feghouli yerini tolga Ciğerci'ye bıraktı.
Mutlak gol kaçtı. Gürayın ortasında Umut topu Şamil'e bıraktı. Onun vuruşunda Muslera topu çelerken altı pas üzerinde önüne düşen topu Ryan Mendes dışarı attı.
66. Dakikada Selçuk yerini Donk'a bıraktı. 70. dakkada sakatlanan Yasin yerini Sinan Gümüş'e bıraktı.
İlk yarı topla oynama oranı %63-37 Galatasaray lehineyken 74. dakika itibariyle oran %53-47 Kayserispor lehine döndü.
Kayserispor sağlı sollu serbest vuruşlarla Galatasaray kalesini zorluyor. Sağ taraf ceza sahası ve kale çizgisinin birleşiği noktaya yakın bir yerden Deniz Türüç'ün kullandığı serbest vuruşta William'ın şutu Muslerada kaldı. Muslera golü yedikten sonra kendine geldi diyebiliriz.
77. Dakikada sakatlanan Sapunaru'nun yerine Asamoah Gyan dahil oldu.
81. dakikada Ryan Donk'un nefis uzun pasında hareketlenen Sinan Gümüş kaleciyle karşı karşıya kaldı vuruşunda kaleci Lung'a çarpan op kornere çıktı. Bir dakika sonra Tolga ile yapığı verkaçta sol çaprazdan vuruşu direğin dibinden dışarı gitti. Galatasaray ısrarla maçı bitirmek istemiyor gibi.
Kayserispor sağdan soldan ortalıyor. Galatasaray defansı geçi vermiyor. Galatasaraylılar için UEFA finali gibi gerilimli dakikalar. Her an her şey olabilir.
Bir serbest vuruş daha bu kez soldan. Yine sonuç gelmedi. Dakikalar 89.Maçın ikinci yarısını izleyenler hangi sarı kırmızının Galatasaray diye sorar.
Bu arada Kayserispordan cenilmenlik dışı bir hareket. Sakatlanan Denayer'ı göstererek topu taca atmaya çalışan Latovlevici, ardından oyun hareketlendikten sonra topu alan Kayserispor gol aramaya devam etti ama ilahi adalet tecelli etti kaptırdıkları topta N'diaye topu sağdaki Rodrigues'e verdi o da skoru tayin etti 1-3.
Maçın yıldızı kesinlikle Jason Denayer. Takımı sıkıştığı anlarda havadan hiç geçit vermedi.
22.01.2018 Ozgur
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın