Kolombiya - İngiltere - 3 Temmuz 2018

2018 Dünya Kupası son çeyrek finalistini belirleyecek karşılaşmada Güney Amerika bölgesinden Kolombiya, Avrupa bölgesinden İngiltere ile, Moskova'da, Otkritie Arena'da karşı karşıya geliyor. Turu geçen taraf, çeyrek finalde İsveç'in rakibi olacak. 1-0 biten İsveç - İsviçre maçı sonrası İsveç çeyrek finalist olmuştu.

Karşılaşmada ilk 20 dakika dengeli geçti. Taraflar gol bulamazken, ciddi bir pozisyon da yaşanmadı. İlk 20 dakikada hakem kartlarına başvurmak zorunda kalmadı.
03.07.2018 Geni
38. dakikada İngiltere'nin rakip ceza yayına yakın yerde kazandığı serbest vuruş, karşılaşmadaki ilk elektriklenmeyi de beraberinde getirdi. İngiliz oyuncuların Kolombiya barajına yaptıkları tacizle başlayan tartışmalar, Kolombiyalı Wilmar Barrios'un sarı kart görmesiyle sonuçlandı. Serbest vuruşta tehlike oluşmadı.

Hakem ilk yarıya 3 dakika ekledi.

Uzatma dakikalarında cılız bir vuruşla da olsa Kolombiya bir pozisyon yakaladı. İngiltere kalecisi topu kolaylıkla kontrol etti. Dönen top İngiltere adına vasat bir pozisyon doğurdu. Kolombiya savunmasının dokunamadığı topu önünde bulan İngiliz forvetin vuruşunda top kalenin çok uzağına gitti.

Takımlar soyunma odasına 0-0 berabere gittiler.
03.07.2018 Geni
Ceza sahasında oluşan karambol ve itiş kakış sonucu İngiltere penaltı kazandı. 57. dakikada kullanılan penaltı vuruşuyla, Harry Kane, İngiltere'yi 1-0 öne geçirdi.
03.07.2018 Geni
Karşılaşmanın 72. dakikasına geldiğimizde İngiltere 6. kornerini kullanırken, Kolombiya henüz siftah yapmamıştı.

76. dakikada beraberlik için saldıran Kolombiya savunmada hazırlıksız yakalandı. Çok iyi bir kontratak gerçekleştiran İngiliz forvetlerine karşı Kolombiya savunması üstün bir deparla açığını kapattı. İngiltere'nin penaltı beklediği pozisyonda hakem tereddütsüz devam dedi.

Fenerbahçe'nin de gündeminde yer tutan Yerry Mina çok başarılı bir maç çıkarıyor.

81. dakikada Kolombiya, İngiltere savunmasını hazırlıksız yakaladı. Son vuruştaki başarısızlıktan ötürü skor değişmedi.
03.07.2018 Geni
5 dakika uzatma verilen mücadelede Kolombiya, aradığı gole 90+2'de ulaştı. Kazanılan kornerde, kaleci Ospina'nın da kalesini bırakıp rakip ceza alanında gol aradığı atakta, Yerry Mina ile golü buldu.

Dünya Kupası'na yakışan kalitede oynanan bu büyük maçın normal süresinde başka gol olmadı ve 1-1 sona erdi.
03.07.2018 Geni
Uzatma bölümünün ilk 15 dakikasında gol olmadı.
03.07.2018 Geni
Uzatma bölümünün ikinci yarısında da gol gelmedi.

Turu geçen taraf penaltı atışlarıyla belirlendi.

Çeyrek finalin adı;
İsveç - İngiltere
04.07.2018 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın