Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci. Ressam, heykeltıraş, mimar, bilim insanı, müzisyen, matematikçi, mühendis, edebiyat erbabı, anatomist, jeolojist, astronomist, botanikçi, yazar, tarihçi, haritacı. Bunların yanında bir çok konuda daha ustalaşmış dahi bir beyin. Da Vinci, icra ettiği sanatı ile tanındığı gibi ayrıca araştırmaları, buluşları, icatları, rönesans çalışmaları ile tanınır.

Sanatçı, Vinci kasabası yakınlarında bulunan Anchiano bölgesinde doğmuş olup, Messer / Ser Piero da Vinci ile yazılanlara göre bir çiftçi kızı olan Caterina'nın oğludur. Leonardo di ser Piero da Vinci tam ismi olmakla beraber eserlerini genelde Leonardo ya da io,Leonardo olarak imzaladı. İsminin böyle oluş nedeni ise Avrupa bölgesine henüz daha isim ve soyad kuralları tam anlamıyla gelmeden önce şu şekilde kullanılıyordu.
''Leonardo di ser Piero da Vinci'' yani ''Vincili Üstad Piero'nun oğlu Leonardo''. İsim ve Soyad kurallarının gelmesi ile beraber ismini Leonardo Da Vinci olarak biliyoruz.

En Ünlü iki eserine gelince,
Mona Lisa
ve
Son Akşam Yemeği
10.08.2017 Jax
1 1
İtalya gezimde kendisi hakkında konuştuğum bir kaç İtalyan'ın kendisini kastederken Leonard diye hitap etmesi dikkatimi çekmişti.
10.08.2017 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın