LG G3 ekran titremesi / kapanması problemi ve çözümü

Severek aldığım LG G3 bir telefonum var, 2 yıldan fazla bir süredir kullanıyorum. Boyutları uygun, hızı fena değil, beni pek kesmese de işimi görüyor. Zaten daha hızlı olacak diye yeni elektronik cihazlar alıp her güncellemeden sonra eski cihaz hızına dönmelerinden de artık çok sıkıldım, herhalde yaşlanıyorum.

Bu sefer kafaya koymuştum, bozulmadan telefonu değiştirmeyeceğim diye. Herhalde niyetimi çok net ortaya koymuşum ki telefonun ekranı titremeye, kendi kendine yavaş yavaş kararmaya başladı. Dedim vadesi doluyor sanırım, yeni telefon bakmaya başladım. Yeni telefonlarda da cins cins saçma sapan fonksiyonlar, yok parmak izi okuyormuş yok buymuş şuymuş. Olmuyor kardeşim zorlamayın, cihaz yapıp garip gubalak fonksiyonlar ekliyorsunuz ama gelgelelim en temel şeylerde arıza çıkmaya başlıyor bu aptal aptal fonksiyonlardan, bana çalışan telefon lazım. O kadar.

Yeni telefon almaktanda da korktuğum için (hangi problemle gelecekse artık) bunu nasıl düzeltebilirim var mıdır bir hilesi diye bakmaya başladım.

Varmış. Bu ekran titreme meselesi LG G3 telefonlarda sık görülen bir sorunmuş. Anladığım kadarıyla arkada bir yerde bir temas probleminden kaynaklanıyor. İnternette videolar filan izledim, içini açıyorlar, problemli yere 1 kuruş gibi bir bozuk para koyuyorlar kapatıyorlar, düzeliyor. Niyeti bozdum, yapacağım ben de, oturdum minicik tornavidalarımı da alıp. Ve fakat yapamadım, saatçi tornavidası gerekmiş.

Neyse, kafayı bozduğum için aynı noktaya, telefonun içini açmadan ama arka kapağını çıkararak denk gelecek şekilde bir plastik parçası sıkıştırdım. Kapağı geri kapatınca ufak bir kabarıklık oluyor ama benden başkası fark etmez. Şimdilik çalışıyor bakalım, aynı problem varsa öneririm. Kapağı çıkarınca arkada pilin hemen üzerinde 4 bakır rengi şey var, onun hemen yanına eski bir sim kart da olabilir, küçük bir şey koyun ve kapağı kapatın. Benim düzeldi gibi, 3 gündür filan bir şey olmadı.
04.10.2017 dombili
1
5. gün gibi problem geri döndü, herhalde yeni bir telefon alacağım.
05.10.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın