Mtv cribs

Bu programda MTV tarafından yakalanmış başka bir başarı öyküsü. Daha Reality show kavramını yeni yeni yakaladığımız dönemlerdi Türkiye'de. MTV ise Amerika'da bir süredir yapılmış olmasını fırsat bilerek, ünlülerin evlerini televizyon ekranlarına getirdi ve tüm dünya'da olduğu gibi, Türkiye'de de ilgi çekti. Tabii herkes olduğunu savunmak yersiz, nitekim Türkiye'de toplumun vizyon seviyesi ele alındığında, çok ileriye gitmek bir hayli zor olduğundan sadece belirli bir kesime hitap vardı. Tabii modern Avrupa toplumları ve Amerika kıtasında program bir hayli rağbet gördü.

Programda birbirinden ünlü 185 ünlü ismin evleri televizyon ekranlarına getirildi ve onlara kendi evleri televizyonda tanıttırılarak büyük bir kitleye hitap edildi. Öte yandan program bir hayli zevkliydi. İzlemesi keyifliydi çünkü Amerika'da yaşayan bu ünlüler aynı zamanda bir hayli eğlenceli insanlardı.

Bir yandan ingilizcemizi geliştirirken bir yandan eğlenme fırsatı bulmuştuk. Programda müzisyenler, aktörler, aktrisler, sanatçılar, sporcular gibi bir çok daldan ünlü ismin hayatına yer verilmişti. Vizyonu geniş bu insanlardan, iyi ve kötü olarak kendimize edinebileceğimiz irili, ufaklı tecrübeler ve dersler de vardı.

Böyle eğlenceli programlar artık ne yazık ki kalmadı. Çok klişe olacak ama, o dönem herkeste ruh vardı. Gitti o ruh dahada geri gelmiyor. Ayağında Converse ayakkabısı ile program sunan Xzbit, Şort, tişört, terlik ile televizyon programında boy gösteren Mariah Carey olsun artık bu özel zamanlar geride kalmış gibi gözüküyor. Eh zaten bundandır televizyon izlemeyi bıraktığımız ya. Ya döneme ayak uyduracaksın ya da para kazanmayı unutacaksın mantığı ile o dönem çok güzel programlar yapan televizyon kanalları artık ne yazık ki uyduruk, beyin uyuşturan programlar yapmakta. İyi ki Youtube var da seçebiliyoruz ne izlemek istediğimizi. Yoksa bizide örümcek beyinli yapmaya zorlayacak bu diziler, programlar vs.
19.09.2017 Jax
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın