Olimpos

Olimpos Antalya'da Kemer'den sonra gelen Yazır Köyü'ne bağlı bir antik kenttir. Tarihi çok eskilere dayanır ve Yunan Mitolojisinde tanrıların şehri olarak bahsedilir.

Olimpos tarihi güzelliği yanında coğrafi güzelliğiyle de görülmesi gereken bir yer. Denize dökülen Olimpos Çay'ı denizi taze bakterilerle beslediği için bir çok canlı türünü kıyıda yüzerken görebilirsiniz. Yüzerken caretta caretta kaplumbağalarını, yat turunda size eşlik eden yunuslar görebilirsiniz. Olimpos'ta deniz kenarında yüzerken şnorkel takarsanız horozbina, gümüş balığı, mırmır, karagöz gibi 10-15 tür balık görebilirsiniz.

Deniz sıcak olmasına rağmen çaydan gelen soğuk su biraz serinletici etki yaratıyor. Yüzerken kuma saklanan ne olduğunu bilemediğiniz canlılara önlem olarak deniz ayakkabısı giymeyi unutmamalısınız. Olimpos çayında da yanlış görmediysem suyun üstünde zıplayan kefalleri görebilirsiniz.

Olimpos bir ören yeri olduğu için müze kartla giriş yapabilirsiniz. Konaklama olarak bungalow ter tercih türü. Sanırım halen kazılar devam ettiği için betonarme ve temel inşaatı gerektirecek yapılara izin verilmiyor. Kahvaltı ve akşam yemeği dahil konaklama imkanı sunan pansiyonlarda yaz sezonunda kişi başı 70-90 lira arasındaki fiyatlara kalabilirsiniz.

Yapılacak aktiviteler arasında Kekova yat turu, Chimera (yanartaş) turu, paragliding ve kano var.

Tarih ve doğa güzelliklerinin birleştiği Olimpos'ta geceleri canlı müzik yapan iki mekan var. Biri Likya Bar. Burda pop-rock çalan gruplar çıkıyor. Diğeri ise meşhur Kaktüs bar. Burda da Olimpos'un müdavimleri hippi arkadaşlar reggae çalan grupları dinleyebilirler.
17.08.2017 rizasirman
1
Olimpos'un üzerindeki kamp yerlerinde kalmaktansa Çıralı'yı tavsiye ederim. Hem Yanartaş'a hem de Olimpos'a yakın. Yürümeyi severseniz ikisi de 2km mesafede. Kalmak için afaki fiyatları yok. Kendi çadırınız varsa kişi başı 20tl ye kalabilirsiniz pek çok yerde. Dünyanın en güzel cheesecake yapan yeri (bkz: Yedi) isimli cafe. Dilek hanım özene bezene hazırlıyor. ayrıca kahve tutkunları için Segafredo kahve kullanıyor. Dilek Hanım'ın sohbeti de paha biçilemez.
18.08.2017 sakurasan
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın