Pablo Escobar

Kolombiyalı ünlü uyuşturucu kaçakçısı.

1 Aralık 1949'da dünyaya gelmiş, 2 Aralık 1993 günü güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada vefat etmiştir.

Uzum yıllar boyunca, elinde tuttğu finansal gücü kurnazca ve yolsuzluğa meylederek kullanmak yoluyla devlet organlarını çalışmaz hale getirmeyi başarmıştır.

Elinde tuttuğu finansal güç o kadar büyümüştür ki, öldürülmeden önce, anayasayı kendi istediği şekilde değiştirmek üzere çalışmalar yapmaktaydı.

Aktif olduğu süre boyunca kendisi ve adamları başta yargıçlar ve uyuşturucu baronları olmak üzere yüzlerce kişiyi öldürmüşlerdir. Bu cinayetlerde o kadar ileri gitmişlerdir ki, Pablo Escobar hakkında bilgilere sahip birisini öldürmek için o kişinin bindiği uçağı düşürmüşler ve 100 küsür yolcunun ölümüne yol açmışlardır.

Hakkında pek çok kitap yazılmış, filmler ve dizi filmler çekilmiştir.

Cenazesine Escobar'ı seven yaklaşık yirmibeş bin kişi katılmıştır.
16.07.2017 Geni
Narcos isminde çok güzel bir dizisi var. Tavsiye ederim.
21.07.2017 rizasirman
En güvenilir 2 adamını harcadıktan sonra çevresindekilerin Escobar'a güveni azalmış ve bunun tetiklediği huzursuzluk sonunu getirmiş.
23.07.2017 Geni
1
Narcos harika bir dizi. Belgesel tadında, şans eseri yakaladığım dizi bana bir hayli heyecan verdiğinden, olan bölümlerini bir solukta izlemiştim. Şimdi stokları tükettiğimden yeniden biriktiriyorum. Diziyi, eğer öğrenmek ve aynı zamanda eğlenmek ile ilgili iseniz, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.
26.08.2017 Jax
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın